Na de zaak De laatste van ons deel 2, Metacritic - 's werelds populairste review-aggregator - zet haar kruistocht tegen door Bombing Reviewdoor een wachttijd op te leggen voordat gebruikers een titel kunnen bekijken die zojuist is vrijgegeven via de sectie Gebruikersscore.

Metacritic User Score Review BombingAls u vanaf vandaag uw mening wilt geven over een nieuw spel, moet u wachten 36 uur vanaf de eerste dag, waardoor spelers de tijd hebben om de titel te proberen. Geïnterviewd door Kotaku, gaf een sitevertegenwoordiger commentaar op deze nieuwe strategie:

"We hebben onlangs de wachttijd van 36 uur voor alle gebruikersrecensies in onze game-sectie geïmplementeerd, zodat onze spelers de tijd hebben om te spelen voordat ze hun recensies schrijven. Deze nieuwe toevoeging was het resultaat van onderzoek op basis van gegevens en input van critici en experts uit de industrie. "

Zal het genoeg zijn? Deze manoeuvre zal erin slagen het fenomeen Review Bombing te stoppen, of zal nog meer gas op het vuur gooien? We moeten gewoon wachten op de volgende releases, of tenminste, de komst op de markt van controversiële effecten.