Xbox Game Pass

In de afgelopen maanden, vooral na enkele verklaringen door Phil Spencer, er is veel gerucht geweest over de komst van Xbox Game Pass op andere platforms, inclusief de Sony- en Nintendo-consoles die de diensten van Microsoft op de Playstation en Switch zouden hebben verwelkomd, in een scenario dat zeker sensationeel zou zijn geweest. Een scenario dat spelers echter nauwelijks zullen zien uitkomen.

Om het enthousiasme te doven dacht hij erover na Phil Spencer hetzelfde dat hij in een recent interview met Game Star de redenen specificeerde waarom er momenteel geen plannen zijn voor een landing van de dienst op de concurrerende platforms:

“Het probleem met andere spelplatforms is dat we ze niet de volledige Xbox-ervaring kunnen bieden. [...]

De andere concurrerende platforms zijn niet echt geïnteresseerd om de volledige Xbox-ervaring naar hun hardware te brengen. Maar wat ons betreft willen we zijn waar de spelers willen zijn en dit is het pad dat we volgen. "

Om optimaal te genieten van de diensten die worden aangeboden door Exclusieve Xbox Game Pass en Microsoft die worden gepresenteerd in het geval van 23 julimoeten spelers wel 'Afrekenen' voor toegang vanaf pc, vanaf mobiel via toekomstige integratie met xCloud of met je Xbox-console.