Ubisoft is ongetwijfeld het softwarehuis dat het meest door de serie wordt beïnvloed schandalen en beschuldigingen van intimidatie van de afgelopen weken. Een storm die het vertrek veroorzaakte van belangrijke managers van het Franse bedrijf, waaronder de creative director Serge Hascoët. 

Velen binnen Ubisoft hebben Hascoët aangegeven als de belangrijkste promotor van een uiterst giftige werkomgeving. Een van de dictaten van zijn richting zou zijn wat vrouwen verkopen niet, een beleid dat de ontwikkeling van de laatste hoofdstukken van Assassin's Creed, Syndicate, Origins en Odyssey.

Hascoet, Mallat en Cornet - Ubisoft
Hascoët (links) samen met de andere twee managers die op dezelfde dag ontslag namen Yannis Mallat en Cécile Cornet 

Het nieuws komt van Bloomberg, die in een rapport dat gisteren op 21 juli is gepubliceerd, in detail gaat. De Amerikaanse krant noemt inmenging in de productie van syndicaat om Evie's rol in het voordeel van Jacob te verminderen.

Deze houding zou ook doorwerken in de productie van Oorsprong, waar Bayek oorspronkelijk tijdens de eerste paar maten van de titel moest sterven en Aya de rol van de hoofdpersoon zou op zich nemen. Schijnbaar binnen Odyssee De broer van Cassandra, Alexios, mocht ook niet speelbaar zijn, maar Hascoët en andere leden van de leiding kwamen tussenbeide.

De nu oud-manager was toen ook directeur marketing. Precies bij deze gelegenheden zou hij de woorden hebben gezegd 'Vrouwen verkopen niet.'

In een poging het imago van het bedrijf op te schonen, liet CEO Guillemot Hascoët en zijn medewerkers ontslag nemen. Het hardhandig optreden zag ook het hoofd van Ashraf Ismail, creatief directeur van Assassin's Creed, evenals andere leidinggevenden. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het bedrijf Guillemot zelf zal straffen, gezien de periode waar het bedrijf voor staat. Het bedrijf in zo'n tijd onthoofden en aan het begin van titels als Hyper Scape, Far Cry 6, Assassin's Creed Valhalla en Watch Dogs: Legion lijkt niet de beste strategie.