Na 5 leeftijd sinds de release op Steam, Rocket League verlaat het platform Klep en het zal worden Gratis om te spelen. De aankondiging kwam rechtstreeks van de ontwikkelaar Psyonix via hun post op de officiële blog.

In de komende maanden zal de langzame maar onverbiddelijke overgang naar deEpic Games Store. Zodra de gratis update online is, Rocket League is niet langer beschikbaar in de hoofdwinkel van Steam.

Rocket League Epic Games StorePsyonix heeft echter al bevestigd dat degene die de game bezit alle toekomstige updates zal ontvangen en dat niet hoeft te doen verander launcher. Daarnaast zal de ontwikkelaar belonen veteranen met goden Verouderde bonus. Eindelijk, zodra ze zijn bijgewerkt, kunnen spelers profiteren van de voortgang crossplatform, dus een enkel profiel gebruiken op alle platforms (of het nu pc of console is).