Onder de duizend twijfels, onzekerheden en een groot aantal mysteries die nog moeten worden onthuld, de volgende generatie komt dichterbij: Sony en Microsoft zijn begonnen met het tonen van hun kaarten met evenementen gewijd aan technische specificaties, pad- en console-ontwerp en meer in het algemeen aan hun marktstrategieën, maar alleen de Japanse gigant heeft enkele trailers uitgebracht die specifiek zijn gewijd aan de "titels" van de toekomst". Nu is het aan Redmond's huis laat je spieren zien en intrigeer het publiek met je eigen lanceringsopstelling (en niet) en probeer vooral de verloren grond terug te winnen richting je rivaal, in een poging het vertrouwen van de spelers, zo mishandeld aan het begin van deze generatie, volledig terug te winnen .

Eindelijk, morgen, 23 juli, om 18:00 uur zal Phil Spencer virtueel het podium opgaan om de aandacht te trekken dankzij het nieuws dat voor het publiek in petto is, met een reeks risico's en verrassingen die volgens hem zouden moeten overtuig iedereen van de goedheid van het werk dat is gedaan met Xbox Series X. Er zijn enkele angsten: Helaas heeft Microsoft herhaaldelijk aangetoond dat het niet erg effectief is, om het zachtjes uit te drukken, in communicatie en om keuzes te maken die niet alleen riskant maar ook gewoon onbegrijpelijk zijn. Hoewel de periode van de slechte beslissingen nog lang niet lijkt terug te keren, is het begrijpelijk om het evenement gewijd aan de Xbox Series X met enige aarzeling te benaderen, maar gezien de situatie waarin Microsoft zich momenteel bevindt, kan er maar één zijn grote nieuwsgierigheidnaar.

Xbox-serie x

Back to Basics

Ondoordringbaar pad dat Microsoft heeft afgelegd tijdens deze consolegeneratie. Sterk (en waarschijnlijk een beetje gewaagd) van het succes van de Xbox 360, het arriveert op E3 ​​2013 met een conferentie die in de geschiedenis zal blijven, maar voor iedereen verkeerde redenen. Naast de nu iconische meme "TV, TV, TV!" onuitwisbaar in het publiek werd gedrukt, was er de vraag "Altijd online" die de kracht van de cloud zou hebben benut, maar met het motto van een zware DRM en een dagelijkse controle van de daadwerkelijke internetverbinding, op straffe van tijdelijke blokkering van de software. Alle dingen waarop Microsoft toen terugdeinsde, maar nu werd de media-dood uitgebracht en de zijne scherpe communicatie - om het zacht uit te drukken - hij was al begonnen schade aan te richten.

Wat Microsoft onder leiding van Mattrick nooit opgaf, was bovendien de gedwongen bundel met Kinect, wat een onmisbaar apparaat voor Xbox One had moeten zijn, maar de aanschafkosten met een goede 100 euro verhoogde in vergelijking met de concurrerende Playstation 4 en en bekrachtigde bijgevolg het begin van de donkerste periode van de gaming-divisie van Microsoft, zozeer zelfs dat een paar jaar later steeds meer hardnekkige geruchten begonnen te voorzien in een sluiting van hetzelfde, waardoor laat het gordijn vallen op het merk Xbox.‌ Met het doorgeven van het stokje aan Phil Spencer, die al in de voorhoede van het Microsoft Gaming-ecosysteem stond maar die pas vanaf 2014 het hoofd van het Xbox-merk overneemt, begint het langzaam. veranderen, niet soepel of uitglijden, maar begint eindelijk te verschijnen een meer solide identiteit voor wat het merk binnen de markt wil vertegenwoordigen.

We komen daarom bij het concept van Gamepass, de wens om muren en grenzen af ​​te breken, zoveel mogelijk spelers te bereiken, volgens een visie, een lijn, vloeiender, vloeibaarder en out of the box. Of je het nu leuk vindt of niet, de huidige mentaliteit van Microsoft in de gaming-context werkt en overtuigt steeds meer publiek, maar het zal het komende Series X-evenement zijn dat zal laten zien of het huis van Redmond echt klaar is om opnieuw te beginnen en uit de as wordt herboren. Maar wat de Xbox One in deze jaren het meest heeft benadeeld, naast de rampzalige beginjaren, is het tekort aan nieuwe IP's die echt zijn doorgebroken. De annulering van Scalebound is een nog open wond, evenals het falen van de veelgeroemde (maar al lang verwachte) Crackdown 3, naast een reeks kleine en grote nederlagen en naïviteit die het Xbox One-titelpark een bleke hebben gemaakt Ik respecteer de vorige consoles. Maar vandaag, tenminste op papier, Xbox heeft alles wat het nodig heeft om het goed te doen en keer terug naar de glorie van het verleden. Een groot aantal eigen studio's, waaronder Obsidian en Ninja Theory, evenals het nieuwe The Initiative, waarvan de projecten nog steeds gehuld zijn in mysterie, uitstekende service zoals The Game Pass, die in zijn Ultimate-versie ook Xcloud zal bevatten, en een vernieuwde verlangen om te verbazen en uit te vinden.

Bovendien blijkt dat een toenadering met de steeds verder afgelegen Japanse markt is sterk gewenst door Spencer, en inderdaad is de intentie al aangetoond met de onthulling van Devil May Cry 5 op het podium van Microsoft's E3, evenals de intrede van Yakuza en Kingdom Hearts in de Xbox-softeca. Hoewel het in deze zin een must is om je voeten op de grond te houden, is het gemakkelijk om verstrikt te raken in de gedachte aan de titels die in het verleden op de Xbox zijn geland. Jet Set Radio, Panzer Dragoon, Otogi, Lost Odyssey, zijn een verre herinnering, maar het is mogelijk dat in de woorden van Spencer de intentie verborgen is, niet alleen om momenteel belangrijke merken naar hun land te brengen, maar ook om nieuwe voor te stellen, of om ze terug te roepen sommige zijn nu vergeten maar doordrenkt van de geschiedenis van Xbox? In dit geval zou een terugkeer naar de oorsprong meer dan wenselijk zijn.

Xbox Game Studios: Microsoft is geïnteresseerd in een first-party team ...

Hier en nu

Afgezien van de discussie over het potentieel van Microsoft en over alles wat al dan niet onverwachts te zien is in de speciale show, is het goed om even stil te staan ​​bij alles wat we zeker - of bijna - van morgen kunnen geven. Het is duidelijk dat een van de vlaggenschiptitels de veelbesproken titels zullen zijn Halo OneindigBovendien is Master Chief een waar icoon van het merk Xbox en is het een titel die niet mag worden onderschat, ondanks dat de perceptie van het publiek nu erg gebrekkig is over dit IP. Het drieluik "Kom op, Halo, Gears" is het is nu een lied geworden met een grapje, een kritiek, hoe begrijpelijk ook, op i gebruikelijk bekend die vandaag de belangrijkste rol spelen voor Microsoft. Het is waar dat er gesproken wordt over titels van uitstekende kwaliteit, die niet mogen en mogen ontbreken, maar het is noodzakelijk dat het evenement ook een voorbode is van nieuwe titels die kracht en karakter kunnen herstellen in een bibliotheek die, hoe groot ook, ontbreekt nog steeds bijtend.

Hellblade 2: Senua's Saga het zou een andere titel moeten zijn waarop we onze hand in vuur en vlam kunnen zetten en die een goede ruimte op het virtuele podium zou moeten hebben, gezien de uitstekende respons van het publiek en de critici van het eerste hoofdstuk, het zou ook de definitieve sprong in kwaliteit kunnen zijn voor Ninja Theory, zijnde de eerste titel die uitkwam nadat hij zich bij de eerste partijen van Microsoft had aangesloten. Blijf bij de dikke sequels, Double Fine Productions zou ons moeten verrassen met de zijne Psychonauten 2, een voortzetting van de cultus van 2005 en we praten ook over een mogelijke kijk op State of Decay 3. Dan is er natuurlijk de vraag Playground Games en Fable, een combinatie die nog niet is bevestigd, maar die nu zeker lijkt te zijn, en dit zou wel eens de meest intrigerende titel kunnen zijn van de line-up van de Xbox Series X. De rest van het merk heeft altijd karakter gehad om te verkopen, een verfijnde en artistieke stijl unieke en vele voortreffelijke ideeën, die echter nooit volledig zijn uitgekristalliseerd, waarschijnlijk dankzij de vaste, maar onverstandige hand van de histrionicus Peter Molyneux, vaak het slachtoffer van zijn eigen pindarische vluchten. De terugkeer van Fable zou niet alleen meer dan gewaardeerd worden door oude fans, maar het zou ook het debuut zijn van Playground Games op een titel buiten de Forza-serie, dus het zal interessant zijn om te zien hoe ze een open wereld-RPG naderen.

Obsidian moet weer Grounded laten zien, maar het is wenselijk dat ze ook hun nieuwe vlaggenschipproject presenteren, hoewel het moeilijk te denken is dat het aanwezig kan zijn bij de lancering van de console. Hetzelfde geldt voor Rare en de zijne Everwild, waarvan we tot nu toe heel weinig hebben gezien en dat volgens recente verklaringen nog steeds in volle gang lijkt te zijn. Er zullen ook veel titels van derden zijn, zoals Assassin's Creed Valhalla, DiRT 5, Watch Dogs: Legion en Rainbow Six Quarantine. Kortom, er kan veel vlees in brand staan, gezien de aanwezigheid van andere interne teams, waaronder vooral The Initiative, die vrijwel zeker aanwezig zullen zijn, maar waarover we nog niets weten.

Xbox Series X, game-evenement: focus en duur van de show bevestigd ...

Digitale familie

Een paar woorden zijn nodig om het uit te geven wat de console zelf betreft, maar zonder betrokken te raken bij het zoveelste gesprek over de bijzonderheden waarvan het web overloopt. Xbox Series X komt, net als PlayStation 5, niet alleen op de markt, maar biedt ten minste één variant van de configuratie. We kunnen op dit moment een "geheel digitaal" model zonder Blu Ray-speler verwachten, niet alleen voor de keuze van Sony, maar vooral omdat Microsoft de afgelopen jaren met Xbox One S heeft laten zien dat het een type hardware waardeert en ondersteunt dat uitsluitend is gewijd aan digitale levering. En dan is er nog Lockhart, wat de echte troef zou kunnen zijn, een minder presterende maar beslist minder dure versie van Series X, die in staat is om alle titels van de volgende generatie te draaien, maar met een aantal compromissen, die in de loop van de tijd geleidelijk meer opvalt, is geoorloofd om te denken.

Als Lockhart echter zonder lezer zou aankomen, zou het kunnen worden onthuld een veel te slechte gok, gezien de aard ervan als een console die geschikt is voor alle budgetten en daarom voornamelijk gericht is op het gewone publiek, zou het echt riskant zijn om naar hetzelfde segment gebruikers te gaan, waardoor het de mogelijkheid zou worden onthouden om software in een fysieke versie aan te schaffen, en zou elke mogelijkheid die inherent is aan de gebruikt. Het meest urgente probleem blijft echter de prijs van deze kleine reeks consoles, hoewel deze nog niet moet worden onthuld. Sony en Microsoft lijken elkaars reactie op dit punt af te wachten, in een soort uitdaging voor degenen die het laatst wegkijken. Als Microsoft echter zo zeker is als het lijkt van zijn producten en de waarde ervan, kan het van tevoren spelen door de catalogusprijzen van zijn consolefamilie aan te kondigen de strategisch beste zet blijken te zijn, zonder rekening te houden met het feit dat zelfs in dit geval de Game Pass het zou een aanzienlijk voordeel kunnen blijken te zijn bij de lancering van de Xbox Series X, als ze besluiten een substantiële proefperiode aan te bieden bij de aankoop van de hardware.

xbox-reeks x

Het nummer 23

Zoals we laten zien door Joel Schumacher in de gelijknamige film, heeft nummer 23 een bepaald karakter, doordrongen van grote kracht en een ziel vol mogelijkheden. Zonder echter over te stappen naar grillige verhandelingen over numerologie, is de cabal of de grimas (niet bijzonder mild met dit aantal) duidelijk dat deze gebeurtenis een soort van krachtmeting voor Microsoft. De weg die is ingeslagen is zeker de juiste en de afgelopen jaren zijn de Xbox-conferenties altijd merkbaar geweest, gezien de wens om op te staan ​​na een voorbeeldige val. Maar dat moment is voorbij, men kan niet meer tevreden zijn met een intentieverklaring, met een kleine stap op een met goud geplaveide weg. Dit is het moment van Microsoft, met de lancering van de Xbox Series X wordt alles gespeeld en moet het zich noodzakelijkerwijs in betere vorm dan ooit presenteren, waarbij de wereld, zoals voor zichzelf, een hernieuwde kracht laat zien, een idee om het videospel te begrijpen, niet alleen door diensten en innovatieve ideeën over relaties met de rest van de industrie en de spelers, maar ook en vooral met nieuwe ideeën vanuit een strikt speels oogpunt, om eindelijk die draai te vinden waarmee het merk Xbox de wereld kon veroveren.