De campagnes Kickstarter ze zijn niet alleen een startpunt voor honderden ontwikkelaars onafhankelijk, maar ook voor creatievelingen die weer proberen videogames te ontwikkelen, maar zonder echte uitgever.

En net zoals het gebeurde met koji Igarashi e bloedsporen, de makers van de eerste twee hoofdstukken van de serie Suikoden - Yoshitaka Murayama en Junk Kawano - het kan ze niet schelen van Konami en kondigen de opening van de campagne voor de financiering van Eiyuden Kronieken.

De nieuwe studie Studio's voor konijnen en beren belooft de klassieke formule nieuw leven in te blazen die in de periode tussen 1995 en 2006 de oorspronkelijke franchise kenmerkte, met een gevechtssysteem gebaseerd op de rekrutering van honderden personages, maar met een twist. In de voetsporen treden van Octopaatreiziger, Eiyuden zal de stijl overnemen 2D-HD van de Square Enix-titel uitgebracht op Nintendo Switch.

De geschiedenis heeft haar hoofdrol Heer Kesling, een jonge keizerlijke officier e nieuw, een jongen uit een ver dorp op het land van Allraan. De twee zullen vrienden maken ondanks hun mening over het conflict tussen de Volkenbond e het Galdische rijk.

De Kickstarter-campagne begint hierna Juli 27 2020 totdat 28 augustus en omvat de ontwikkeling van een pc-versie, waarbij console-versies kunnen worden ontgrendeld via stretch doel.