Amerikaanse troepen die in 's werelds populairste streamingplatform waren ondergebracht, moesten dat verlaten hun posities na herhaalde aanvallen. De guerrilla-acties van veel gebruikers en het frontale Twitch-offensief dwongen het Amerikaanse leger tot één strategisch toevluchtsoord om te voorkomen dat hun wervingscampagne het tegenovergestelde effect heeft.

Sinds 2019 zenden zowel het Amerikaanse leger als de marine via hun exportteams uit op Twitch. De gespeelde titels verschillen per Tegenaanval bij Rainbow Six a Call of Duty, alle videogames die nog steeds verwijzen naar het leger. In eerste instantie leek dit initiatief een simpele poging om zichzelf te adverteren, maar sommige richtlijnen lekten naar Vice en toonden aan dat het een echte rekruteringscampagne. 

Gebruiker guerrillaoorlogvoering en het eerste amendement

Vooral de live van het Twitch-kanaal van het leger had veel gebruikers ertoe aangezet hun neus op te steken vanwege hun feestelijke toon. Dit heeft de afgelopen weken een soort guerrillaoorlog veroorzaakt in de kanaalchat. Geleid door de gebruiker Jordan Uhl, veel kijkers zijn begonnen met het opsommen van oorlogsmisdaden gepleegd door Amerikaanse troepen, van Vietnam tot Afghanistan. 

Amerikaanse leger gebruikt naar verluidt Twitch van Amazon om kinderen te rekruteren ...
Een gebruiker bereidt zich voor om het Wikipedia-artikel over Amerikaanse oorlogsmisdaden te delen, terwijl de aangeklaagde weggeefactie in de chat stroomt

Het tegenoffensief van de legermensen was niet de beste. Een golf van verbod trof iedereen die het waagde de acties van de soldaten te bekritiseren. Deze acties zijn niet alleen toegenomen de haat van de gemeenschap jegens het leger, maar ook een gerechtelijke procedure gestart. Amerikaanse gebruikers hebben een beroep gedaan op de eerste wijziging van de grondwet. 

Het meest geciteerde fragment van het Amerikaanse grondwettelijke handvest beschermt inderdaad niet alleen de vrijheid van meningsuiting, religie en pers. Het garandeert ook de possibilità 'Om de regering om verhaal te vragen.' In de woorden van Katie Fallow, advocaat van het Knight First Amendment Institute:

'De regering kan het publieke discours niet saboteren, zodat alleen degenen die het ermee eens zijn, kunnen spreken. Het eerste amendement zorgt daarvoor de regering kan niemand uit het gesprek schoppen alleen omdat ze een mening heeft die tegen de uitvoerende macht is. '

Leger introduceert zijn nieuwste Esports-gametrailer | Artikel | De ...
Een deel van het exportteam van het Amerikaanse leger in gezelschap van het leger

De frontale aanval van Twitch en Congress

Terwijl deze guerrilla-acties woedden, moest het leger ook een aanval van Twitch ondergaan. De website beschuldigde hij een wedstrijd om een ​​controller te winnen Xbox Elite-serie 2 dat werd gesponsord tijdens de liveshows. Om deel te nemen, moest u een online formulier invullen waarmee een recruiter contact met gebruikers kon opnemen.

Door de media-aandacht voor de zaak was het congres ook geïnteresseerd in de kwestie. De democratische afgevaardigde Alexandria Ocasio-Cortez stelde een motie voor om overheidsgelden te verwijderen van de rekruteringsactiviteiten van het leger op internet.

Deze laatste twee offensieven zijn dodelijk geweest voor het leger, dat heeft besloten Twitch, zelfs tijdelijk, te staken. Maar terwijl het Amerikaanse leger zijn wonden likt en zich voorbereidt op zijn terugkeer, de Engelse bereidt zich voor op een zeer vergelijkbare campagne.