Daar is hij Microsoft-showcase het eindigt met een handvol uren, het web heeft zichzelf al uitgedrukt en de memes komen samen, terwijl haters en fanboys in hun favoriete activiteit aller tijden duiken, terwijl ze op het toetsenbord typen als slecht getrainde apen, even grappig als grotesk. Nu is er echt E3-lucht. Zoals opgemerkt in de redactie die daaraan voorafging, zou de - bijna - zestig minuten van het Xbox-evenement doorslaggevend zijn geweest, een testbank waaraan Microsoft zich zelf wilde presenteren, bij verschillende gelegenheden over een buitengewone en ongekende show, die zou de hele wereld de hernieuwde kracht van een merk hebben getoond, eindelijk vrij van de moeilijkheden waarin het voor bijna een hele generatie consoles verstrikt is geraakt.

Kortom, dit evenement zou door iedereen worden gezegd, en vooral door Phil Spencer, een epochaal evenement. De ideeën lijken duidelijk in die van Redmond, maar zijn nog lang niet volledig uitgewerkt. Xbox heeft zijn weg gevonden, een te volgen richting die het, zonder uitspraken, uniek en met een vernieuwde persoonlijkheid maakt, maar tegelijkertijd kleine en grote fouten blijft maken die verhinderen dat het het publiek krachtig bereikt. Laat me duidelijk zijn, over het geheel genomen was het evenement meer dan goed en zoals gewoonlijk vlot, vol titels, zeer welkome rendementen - zelfs onverwacht - en een combinatie van onaantastbare hoeveelheden en variëteiten, maar tegelijkertijd is het moeilijk om de idee dat alles geplaagd wordt door tijden die te verwijd, te inconsequent zijn en communicatie, opnieuw, te sibylline en ingewikkeld.

Everwild voor Xbox Series X en pc: fascinerende trailer voor de nieuwe ...

transgenerationeel

Halo. Vier letters die het concept van first person shooter op console definitief opnieuw hebben gedefinieerd en gewist. Een naam, een intellectueel eigendom, dankzij Bungie geboren en de ruggengraat van het Xbox-merk geworden, met die Combat Evolved die zo succesvol was bij de release. Vandaag keert Halo terug om zichzelf opnieuw uit te vinden en, zoals verwacht van zijn favoriete zoon, maakt hij zijn debuut op de eerste rij om zichzelf te tonen aan zijn geliefde publiek. Helaas, Er moet iets mis zijn gegaan bij de ontwikkeling van Halo Infinite en vooral bij het ontwerp van de demo die tijdens de presentatie wordt getoond. Hoewel we de reikwijdte van de scenario's die we gaan bezoeken begrijpen, evenals het feit dat de titel zowel op alle Microsoft-hardware van deze generatie als de volgende moet kunnen draaien, heeft het resultaat de neiging om wat helaas als "onverdedigbaar" kan worden bestempeld . Er is geen gebrek aan gameplay-elementen die nieuwsgierigheid kunnen wekken, net zoals het onmiskenbaar is dat het potentieel van een product in continue expansie enorm hoog is, maar op technisch vlak zijn we verre van iets acceptabels.

Alleen verwijzend naar wat er tijdens de show werd gezien (en onmiddellijk na het opnieuw bekijken in goede definitie en zonder compressie als gevolg van streaming), zijn te veel dingen misplaatst in het exclusieve merk 343 Industries. De nieuwe game-engine, die volgens het team niet alleen een gigantische investering is, maar ook flexibele en kneedbare schaalbaarheid mogelijk moet maken, vertoont veel te veel vlekken en onvolkomenheden. Van de problemen van pop-ups en pop-ins dat ze, zelfs als ze niet op zo'n belangrijke gebeurtenis zouden verschijnen, een beheer van verlichting en vooral van de weergave van materialen en texturen die echt te oud en disfunctioneel zijn, kunnen overschaduwen. Een niveau van lachwekkende details en een reeks animaties die niet helemaal in de pas lopen met de tijd die de vraag afsluit, laat zien een zeer zwak algemeen beeld. Bovendien wordt buiten de stream een ​​handvol cruciale informatie over het project in het web gegooid, over alles wat aangeeft hoe Halo Oneindig wordt door 343 gezien als een platform om het merk te ontwikkelen, wat deze titel bevestigt als de nieuwste in de serie voor een lange periode, maar het voortdurend bijwerkt met reguliere inhoud, ook al is het al een al compleet product. Er wordt geen melding gemaakt van game as a service, hoewel het concept beslist dicht bij deze definitie lijkt, maar een steen waarop de toekomst van de serie kan worden gebouwd.

Dus Microsoft begint op het verkeerde been, struikelt, maar herstelt zich onmiddellijk en laat een indrukwekkend aantal spellen zien, met een uitstekend ritme en een combinatie, zoals gezegd, van kwantiteit en kwaliteit op stellair niveau. Het valt vooral op Everwild, met een sterk geïnspireerde artistieke stijl en een uniek magnetisme, terwijl het niets laat zien op een strikt speels niveau. Er is Psychonauten 2, met de soundtrack die allemaal lijkt te worden ondersteund door het talent van Jack Black (en sorry als het klein is), is er Obsidian met zijn nieuwe beloofd, een first-person fantasy RPG met een zeer klassieke smaak en gesitueerd in de fascinerende wereld van Pillars of Eternity, geen flits van gameplay, maar de verbeelding kan een kleine sprong maken door je voor te stellen wat zo'n titel zou kunnen geven, wetende de kwaliteit van de werken van de Californisch ontwikkelingsteam. Forza Motorsport, die alleen gekleed in zijn naam komt, zonder ondertitelnummers of franjes van welke soort dan ook, om hem te vergezellen, toont de spieren van zijn motor, maar verder weinig, zo niet een 'vroege ontwikkeling' die het hart een beetje pijn doet. Het verschijnt onverwacht STALKER 2 en het is liefde op het eerste gezicht, maar de ontmoeting is vluchtig en opnieuw is er geen ruimte voor een snuifje gameplay, evenals in Warhammer 40K Darktide - tweeling van Vermintide - en vele andere titels, veel in exclusieve onweersbuien op het Xbox-ecosysteem, zoals de interessante horror Het medium en de twee bovengenoemde titels maar vooral allemaal beschikbaar op Game Pass vanaf de dag van de release. Kortom, Microsoft laat nogmaals zien hoeveel we om deze service geven en het is goed, want het blijft het vlaggenschip van het Xbox-aanbod en het is goed dat het constant wordt ondersteund door een breed scala aan kwaliteitstitels, zoals het lijkt.

Avowed is de nieuwe Obsidian-game voor de Xbox Series X en het lijkt ons een ...

Maar de getoonde titels waren veel en allemaal, of bijna allemaal, met een bepaalde karakter. Wat derden betreft, is het vermelden waard de Gunk, zeker een ondergeschikte titel, maar met een goed gedefinieerde stijl en het werk van Image & Form Games, de makers van het SteamWorld-merk die het vertrouwen en de genegenheid van zowel het publiek als critici hebben weten te winnen en dat niet mag worden onderschat. Wat betreft de oosterse optiek van Phil Spencer die we hebben Phantasy Star Online 2: Nieuwe Genesis: het is de enige aankondiging die knipoogt naar de Japanse markt en misschien teleurstellend over de impact lijkt, maar we moeten er rekening mee houden dat het een Japanse sage is tot in de kern, waardoor deze lauwe aankondiging beslist intrigerend is wanneer bekeken vanuit het juiste perspectief. De aanwezigheid van Phantasy Star Online zou daarom een ​​niet te verlegen eerste stap kunnen zijn naar een hernieuwde band met het land van de Rijzende Zon.

Last but not least, dat is het inderdaad fabel. Ondanks de hardnekkige geruchten die hem "slachtoffer" zien van een nieuwe declinatie in de richting van het MMO-genre, dat eigenlijk heel atypisch zou zijn als een keuze, steelt de korte teaser een zucht van verwondering en grist een glimlach, die binnen enkele seconden alle inspiratie laat zien en de sfeer van de titel van Peter Molyneux en Lionhead Studios, nu overgedragen aan de wijzere handen van Playground Games. Terwijl het scherm op een groene achtergrond vertrekt met de meest klassieke "Bedankt voor het kijken!" de geest rolt uit en sorteert de hoop games die Microsoft in zijn uur van show heeft opgestapeld en het uiteindelijke oordeel kan alleen maar positief zijn, maar met veel bedenkingen.

Fable reboot sluit Xbox Games Showcase af met een filmische teaser ...

Kwestie van tijd

In de recente verklaringen van Spencer werd gesteld dat gebruikers bij de lancering niet gedwongen zouden worden om Xbox Series X te kopen en dat de overgang naar de volgende generatie soepeler en pijnloos zou verlopen dan ooit. De eerste twee jaar van Microsoft's next-gen, door hetzelfde toe te geven, zouden bijgevolg alle exclusives in een cross-genperspectief moeten omvatten, zodat alle bezitters van een Xbox van de huidige generatie de mogelijkheid hebben om mee te spelen de nieuwe vlaggenschiptitels van de interne studies van de Amerikaanse reus. Toch lijken veel van de getoonde titels, vrijwel alle behalve Infinite, exclusief ontwikkeld te zijn voor de Xbox Series X, gaan botsen met de woorden van de afgelopen dagen en helaas voor meer verwarring zorgen in een situatie die op zichzelf niet erg duidelijk is. En in het duister blijft het onvermijdelijk te denken dat het een simpele "propagandistische" verklaring zou kunnen zijn, hoe dwaas het ook zou zijn als deze als zodanig zou worden onthuld, of een zin in de richting van de getoonde spellen, waardoor hun komst op de markt niet eerder zou worden bekrachtigd 2022.

Moeilijk om licht op het probleem te werpen, omdat het moeilijk is om de werkelijke te begrijpen uitbreiding van tijdelijkheid titels gedefinieerd als "Console Launch Exclusive" die, afhankelijk van de periode van exclusiviteit, minder of meer scherp kunnen zijn als pijlen voor Microsoft. Kortom, tijd lijkt een cruciale rol te spelen in de levenscyclus van de Xbox Series X, en dit punt blijft alleen maar hopen dat Phil Spencer vierdimensionaal redeneert. De lancering van het nieuwe vlaggenschip van Microsoft lijkt tot op heden niet erg consistent te zijn en het daaruit voortvloeiende tijdvenster dat aan het eerste levensjaar van de console is gekoppeld, is zelfs minder gedefinieerd dan dat van PlayStation 5, dat wil zeggen alles. Onnodig om je hoofd eerder te verbinden dan nodig, maar een beetje meer bijten zou niet hebben bedorven en de geweldige exploit die we hadden verwacht, is helaas niet aangekomen.

State of Decay 3 'komt naar Xbox Series X en pc

X Factor

Concluderend heeft Microsoft gedeeltelijk verraadde verwachtingen. Op zich was het evenement meer dan goed, maar zonder de kracht om de Xbox van zich af te schudden uit de enorme periode van onzekerheid die met moeite achter zich laat. Dat moet echter worden benadrukt niet alle kaarten zijn omgedraaid, sommige onderzoeken zijn niet opgedoken, terwijl andere waarschijnlijk nog een aantal plannen voor de spelers in petto hebben. Er blijft twijfel bestaan ​​over het concept van volgende generatie met een console, maar voorlopig kan hetzelfde worden gezegd van de directe rivaal, die op de dag van de release nauwelijks aantrekkelijk zal zijn en het geheel impliciet wordt tegengehouden door een "Wordt vervolgd" klaar om de feitelijke next-gen een paar jaar na vandaag uit te stellen.

Het is waar dat de lanceringen van de nieuwe consoles in de loop van de tijd steeds meer los komen te staan ​​van echte titels die hun hardware waardig kunnen exploiteren, maar op dit moment je hand in de portemonnee steken en een Xbox Series X boeken, lijkt het een onbezonnen gebaar . Zet het in een ander perspectief, maar de dingen veranderen aanzienlijk. Het feit dat alle games die een paar uur geleden tijdens de Xbox Games Showcase zijn gezien, vanaf de eerste dag op de Game Pass aanwezig zullen zijn, is ongelooflijk uitnodigend, en de kracht van de console zelf zou in deze termen net zo scherp moeten zijn, waardoor de Xbox Series X een toekomstgerichte investering wordt, dankzij een machine met een krachtige kracht en vol met titels, exclusief en niet, om te entertainen. Deze gedachte is meer dan consistent met de huidige mentaliteit van Microsoft en zou zich daarom kunnen vertalen in een console die vroeg of laat alle videogamefanaten zullen moeten kopen. Kortom, de laatste generatie gaat sluiten mijn nieuwsgierigheid naar de toekomst van Xbox was enorm opgedroogd terwijl hij vandaag sterk terugkeert naar gezondheid, want er lijkt nog veel te zien van Microsoft. Misschien zal het niet genoeg zijn, misschien zal het niet erg concreet zijn, misschien zal het maar al te romantisch zijn, maar het is nu gevestigd, dromen intrigeren ons meer dan wat we zien als we wakker zijn.