De maker van de sage van Metal Gear staat de afgelopen dagen centraal in het nieuws. Nadat hij had verklaard dat hij het wilde een horror ontwikkelen samen met de mangaka Junji Itō, komt een belangrijke nieuwe aankondiging over hem. Hideo Kojima maakt deel uit van de jury van het Filmfestival van Venetië 2020.

vooral de categorie die zal beoordelen met Celine Tricart en Asif Kapadia zal betrekking hebben op virtual reality-producties, die de Grand Jury Prize for Best Immersive VR Work, Best Immersive VR Experience en Best Immersive VR Story zullen uitreiken. De tentoonstelling vindt plaats tussen 2 en 12 september 2020.

Kojima is notoir dol op film en verbergt in zijn videogames vaak kleine citaten uit westerse films. Deelnemen aan een van de meest prestigieuze filmtentoonstellingen ter wereld zal dat zeker zijn een geweldige kans voor hem, maar niet alleen. 

Kojima's aanwezigheid op het zevenenzeventigste Internationale Filmfestival kan ook vertegenwoordigen een eerste ontmoetingspunt tussen de "canonieke" kunstwereld en het videospel. In feite hebben videogamers en auteurs van videogames al geruime tijd werken met artistieke waarde binnen het medium geïdentificeerd, maar de rest van de wereld herkent videogames nauwelijks als kunst.

De opname van een van de meest prestigieuze auteurs van de game-industrie in een evenement van deze omvang zou kunnen betekenen een omslag in deze richting.