In de afgelopen uren is Jake Smullin, een van de ontwikkelaars van Apex Legends, aangekondigd op TikTok enkele verduidelijkingen met betrekking tot de functie van Crossplay komt naar Battle Royale door Respawn komende herfst.

In feite hadden veel consolegebruikers hun twijfels over deze functie, gezien het duidelijke nadeel van de controller-spelers die zijn uitgerust met degenen die regelmatig muis en toetsenbord gebruiken.

1 Seizoen van de Apex Legends Battle Pass

De ontwikkelaar heeft dat inderdaad gespecificeerd, tenzij een consolespeler dat doet feest hebben een vriend die Apex op pc speelt, is er geen gevaar voor de eersten die in de lobby zijn met spelers die zijn uitgerust met een muis en toetsenbord.

De crossplay-functie wordt daarom alleen geactiveerd als ze aanwezig zijn in de partijen gevormd door de spelers minstens twee gebruikers op verschillende platforms.