beloofdTijdens deShowcase van Xbox-games Het is aangekondigd beloofd, nieuwe first-person RPG getekend Obsidian Entertainment speelt zich af in Eora (de wereld van Pillars of Eternity). Hoewel er niet veel details uit de trailer naar voren komen, zijn sommige functies van de game gelekt in een lek dat op Resetera is gepubliceerd.

Volgens de gebruiker die ze heeft gemeld, het spel zal een bredere wereld presenteren dan die van Skyrim (om precies te zijn, het is gedefinieerd als "dichter"), een dynamisch klimaat en iconische landschappen, die het scenario vormen voor de botsing tussen de twee grote steden op de kaart en in tegenstelling tot elkaar.

De belangrijkste kenmerken van de volgende generatie van de titel moeten worden gevonden in het AI-systeem en in het beheer van de spelfysica, met bijzondere aandacht voor magie, zal dynamische dialogen en baasgevechten presenteren (sommige worden beschreven als "echt heel groot").

Avowed is al meer dan twee jaar in volle gang en het team bestaat uit ongeveer honderd leden. Ook volgens het lek zal dit naar verwachting toenemen in de richting van de release, wat naar verwachting zal zijn eindig met 2022 / start 2023.