dwarscode

dwarscode is onlangs gepubliceerd op PS4, Nintendo Switch en Xbox One. Bij de laatste werd de wedstrijd meteen opgenomen in Game Passen behaalde verrassend veel meer succes dan op de andere twee platforms.

Zoals bevestigd een Duel-schermen door de game-ontwerper, Felix Klein, was de pc-versie van CrossCode (ongeveer twee jaar geleden gelanceerd) ook geen grote hit op de Game Pass, maar met de consoleversie zijn er dingen veranderd.

"We zijn behoorlijk verrast door het aantal mensen dat heeft besloten het op deze manier te spelen" legt Klein uit, "Op dit moment spelen er meer gebruikers op de Xbox dan op de gecombineerde PS4 en Switch".

Hoewel de beschikbaarheid in een abonnement zoals de Game Pass alles voorspelbaarder maakt, is het enorme geïnstalleerde basisverschil van de drie platforms, met die Nintendo en Sony lopen duidelijk voor op de nummerplaat van Microsoft.

Het geval dwarscode bevestigt het grote publieke succes van de dienst (die meer dan 10 miljoen abonnees zou bevatten) en herhaalt een situatie die vergelijkbaar is met die van No Man's Sky: kort geleden Hello Games zei dat de komst van hun titel op de Game Pass heeft geleid tot een toename van het spelersbestand met ongeveer een miljoen spelers.