Vernietig alle mensen! moet iets magisch hebben als er ondanks het uitbrengen van de titel vijftien zeer lange jaren zijn verstreken le avventure van onze aardige (en cynische) alien crypto blijven buitengewoon fascinerend en interessant. Het gevoel dat ik bij het eerste contact met de titel een pad in handen had, was een déjà vu, alsof ik plotseling door de jaren heen was teruggegaan naar het moment dat ik de originele titel op PlayStation 2 speelde. Een emotie die niet helemaal positief leek, aangezien ik in feite de indruk had iets dat ik al gezien had opnieuw te beleven.

I Furon Ik heb bijna geen DNA en de enige manier om het genetische materiaal dat kan worden gereproduceerd te kunnen gebruiken, is door naar de aarde te gaan en wat te verzamelen, waarbij de 'nutteloze' menselijke wezens worden uitgebuit. De geduchte wetenschapper Orthopox stuurt de Crypto 136-kloon naar de planeet Aarde, maar slaagt er tragisch genoeg niet in de missie te vervullen, omdat ze gegijzeld wordt door de levensvormen die op de planeet aanwezig zijn, gewoonlijk "menselijk" genoemd. Orthopox, om het mislukken van de missie te verhelpen, stuurt daarom de ironische (en zeer cynische) Crypto 137 naar de aarde, een kloon die hetzelfde doel deelt met zijn voorganger: verover de aarde, de arme gevangene bevrijden en, nog belangrijker, herstel zoveel mogelijk DNA om de Furon-race te laten overleven.

Een beetje chaos doet nooit pijn, je realiseert je meteen dat Crypto een slecht genie is.

Het spel bestaat, net als het origineel, uit een aantal korte missies van verschillende typen die in bepaalde delen van de Verenigde Staten van de jaren vijftig moeten worden uitgevoerd en dwingen de speler vaak om verschillende benaderingen te gebruiken: naarmate we vorderen, ontdekken we in feite hoe je bepaalde apparatuur in het spel kunt gebruiken en hoe ze handig kunnen zijn om obstakels in moeilijke situaties te overwinnen. Crypto, waarschijnlijk de gekste alien die ooit in een videogame is gezien, heeft tal van vaardigheden: van het lezen van de gedachten van de mensen waarmee hij wordt omringd (en sommige hiervan kunnen je sprakeloos maken of in lachen uitbarsten) om de verander rivalen of ontmoedig ze met een kracht waardoor ze een paar minuten de controle overnemen. Je kunt ook het ruimteschip gebruiken, een echte vliegende schotel die in staat is om elk object of monument dat je tegenkomt te vernietigen, dankzij de dodelijke laser waarmee het is uitgerust.

Maar je vraagt ​​je af, verzamel de DNA wat hebben we nodig? Het antwoord is heel simpel: versterk de wapens, de vaardigheden van de hoofdpersoon en de zijne ruimteschip. Als je niet tevreden bent met de uitkomst van de missie, maak je geen zorgen, het spel geeft je de kans om het opnieuw te proberen en nog meer genetisch materiaal te verkrijgen om jezelf te versterken.

Maak Crypto niet boos, het risico dat je kunt lopen is het slachtoffer worden van buitenaardse toorn door geëlektrocuteerd te worden en daardoor je kostbare brein / DNA voor de Furons te verliezen!

Helaas is deze geremasterde versie van Vernietig alle mensen brengt enkele problemen met zich mee die ook in het originele spel voorkomen. Het "wauw" -effect die op het eerste gezicht te vinden is bij het spel, geleidelijk de mechanica ontdekken, het blijft zeker nog steeds bestaan charmant en leuk. Zodra de missies zijn begonnen, kan de speler zich echter in de (onaangename) het gevoel slachtoffer te worden van een constante dejà vu: laat me het beter uitleggen, de indruk die men heeft is dat in de levels dezelfde spelacties constant worden herhaald in hoe licht verschillende contexten ook met de "verzwarende omstandigheid" van een uitdagingsniveau dat ook vrij laag is. Voor de spelers zeggen we meer "competitief", maar als je het spel 100% platina wilt hebben, zijn er submissies die de uitdaging enigszins kunnen verhogen om zelfs de kostbare trofeeën te ontgrendelen.

Wat me bitter maakte bij het testen van het spel was dat, na een jaar, de titel toonde eigenlijk niet veel verandering zowel qua graphics als mechanica vergeleken met de versie die vorig jaar werd onderzocht op Keulen Gamescominderdaad, de technische gebreken (gelukkig niet al te voor de hand liggend) lijken onveranderd te zijn gebleven in vergelijking met de geteste bètaversie. Waarschijnlijk worden bugs echter op dag één opgelost met een patch. Aan de andere kant is er een niet-gepubliceerde missie.

Een van de handigste technieken van Crypto: telekinese!

Destroy All Humans is absoluut een titel die liefhebbers van sciencefiction en zwarte humor zullen waarderen, zowel voor de specifieke setting als vooral voor de extreme en meedogenloze sympathie van de hoofdpersoon: Crypto. Ik had het geluk dat ik destijds de originele titel op PS2 kon spelen en ik moet zeggen dat ik met de PS4-versie in de hand veel positieve gevoelens had, alsof het een plotselinge sprong in het verleden was, ook al is het enthousiasme gedeeltelijk getemperd door de veranderingen die in deze editie nagenoeg onbestaande lijken te zijn. De jongens van Black Forest Games en THQ Nordic hebben sowieso geweldig werk geleverd en nieuwe spelers kunnen plezier beleven aan het uitroeien van mensen. Ik herinner je eraan dat Destroy All Humans beschikbaar zal zijn op pc (Steam), Xbox One en PlayStation 4 voor de prijs van € 39.99 op console en € 29.99 op pc.