Biedt zakelijke update met betrekking tot COVID-19

 • De inkomsten in het tweede kwartaal van 2020 bedroegen $ 860.3 miljoen, een daling van 29% op pro forma basis
  • Sterke consumentenvraag naar Hasbro-producten belemmerd door tijdelijke winkelsluitingen, producttekorten in snelgroeiende categorieën en lagere winkelvoorraad
  • Hoge enkelcijferige groei van het wereldwijde verkooppunt in het tweede kwartaal, blijft sterk in het derde kwartaal en verbreedt zich over de hele portefeuille
  • Omzet Hasbro Gaming stijgt met 11%
  • De inkomsten uit eOne-entertainment werden negatief beïnvloed door stillegging van de productie van live-acties
 • Fabrieken en magazijnen openen nu in bijna alle markten en zijn gepositioneerd om te voldoen aan de eisen van het hele jaar door aan de productvraag
 • Digital-first oriëntatie met aanzienlijke omzet en ecomm-groei op het verkooppunt
 • Nettoverlies van $ 33.9 miljoen of $ 0.25 per verwaterd aandeel; exclusief eOne acquisitiegerelateerde kosten, afvloeiing en gekochte immateriële afschrijving, bedroeg het gecorrigeerde nettoresultaat $ 2.7 miljoen of $ 0.02 per verwaterd aandeel
 • Aanzienlijke liquiditeit en toegang tot contanten, inclusief contanten aan het einde van het kwartaal van $ 1.0 miljard; operationele cashflow van $ 258.3 miljoen; en beschikbaarheid van $ 1.5 miljard onder de doorlopende kredietfaciliteit

PAWTUCKET, RI– (BUSINESS WIRE) -$ HAS #HAS–Hasbro, Inc. (NASDAQ: HAS), een wereldwijd spel- en entertainmentbedrijf, rapporteerde vandaag financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2020 en gaf een bedrijfsupdate over COVID-19-gerelateerde zaken. Hasbro voltooide de acquisitie van Entertainment One Ltd. (eOne) aan het begin van het eerste kwartaal van 2020. De resultaten van 2020 zijn die van het gecombineerde bedrijf en de resultaten van 2019 waarnaar hierin wordt verwezen, weerspiegelen de pro forma gecombineerde resultaten. Zie de financiële tabellen bij dit persbericht voor een reconciliatie van zoals gerapporteerd aan pro forma en aangepaste resultaten.

De netto-inkomsten voor het tweede kwartaal van 2020 bedroegen $ 860.3 miljoen, tegenover $ 1.2 miljard pro forma-inkomsten in 2019, een daling van 29%. Deviezen hadden een negatief effect van $ 15.8 miljoen op de inkomsten van het tweede kwartaal van 2020.

Het nettoverlies voor het tweede kwartaal van 2020 was $ 33.9 miljoen, of $ 0.25 per verwaterd aandeel, tegenover een pro forma nettoverlies van $ 42.6 miljoen, of $ 0.31 per verwaterd aandeel, in 2019. In het nettoverlies van het tweede kwartaal van 2020 was $ 8.5 miljoen begrepen na belastingen op acquisitiegerelateerde uitgaven , $ 10.1 miljoen na belasting van ontslagvergoedingen in verband met kostenbesparingsinitiatieven binnen de commerciële en tv- en filmactiviteiten van het bedrijf en $ 17.9 miljoen na belasting van gekochte immateriële afschrijvingen in verband met de overname van eOne. Exclusief deze posten bedroeg het gecorrigeerde nettoresultaat voor het tweede kwartaal van 2020 $ 2.7 miljoen, of $ 0.02 per verwaterd aandeel. Het pro forma nettoverlies van het tweede kwartaal van 2019 omvatte kosten van $ 19.1 miljoen na belastingen van gekochte immateriële afschrijvingen op eOne, $ 12.4 miljoen na belastingen in verband met niet-GAAP-aanpassingen bij eOne en $ 85.9 miljoen na belastingen uit de afwikkeling van de schuld van Hasbro's Amerikaanse pensioenregeling. Exclusief deze posten bedroeg het gecorrigeerde pro forma nettoresultaat voor het tweede kwartaal van 2019 $ 74.7 miljoen, of $ 0.54 per verwaterd aandeel.

"Het wereldwijde Hasbro-team voert ons playbook uit in een dynamische en uitdagende omgeving. Ze doen dit met creativiteit en behendigheid, identificeren nieuwe en efficiënte manieren om te opereren, profiteren van onze investeringen in het creëren van een digitaal-eerste oriëntatie terwijl ze onze innovatiemotoren in beweging houden en gebruikmaken van de expertise van een managementteam dat in het verleden uitdagingen heeft doorstaan , ”Zei Brian Goldner, de voorzitter en CEO van Hasbro. "Het tweede kwartaal was veel zoals we hadden verwacht: een sterk verkooppunt voor Hasbro-merken, gecompenseerd door een zeer uitdagende omzetperiode als gevolg van wereldwijde sluitingen in onze toeleveringsketen, zowel bij retailers als bij entertainmentproductie. We denken dat de vooruitzichten vanaf hier verbeteren. Consumenten - kinderen, gezinnen, fans en publiek - vertrouwen op Hasbro-merken en verhalen om zichzelf gedurende deze periode te verbinden en te vermaken. Hoewel de impact van COVID-19 voor het hele jaar geografisch onvoorspelbaar blijft, verwachten wij dat de omgeving in het derde kwartaal zal verbeteren en dat we ons voorbereiden op een goed vakantieseizoen, nu de winkels weer opengaan en we weer in productie gaan voor entertainment.

"De komende jaren zijn we gepositioneerd om te profiteren van de investeringen die we hebben gedaan in ecomm, entertainment en digitaal gamen", vervolgt Goldner. "We hebben een sterke entertainment line-up voor 2021, zowel door intern ontwikkeld als door entertainment van derden. We zullen ook een groter voordeel van synergieën zien door de acquisitie van eOne, aangezien we op schema blijven om tegen het einde van 130 te voldoen aan ons plan van $ 2022 miljoen aan synergieën. "

"Hasbro behoudt een sterke financiële positie, met meer dan 1 miljard dollar in contanten op onze balans en een doorlopende kredietfaciliteit van 1.5 miljard dollar die wij ter beschikking hebben, mocht dat nodig zijn", aldus Deborah Thomas, de chief financial officer van Hasbro. "Ons team presteert goed en we verlagen de kosten, ook in onze commerciële activiteiten waar we onze benadering van marktgerichtheid vereenvoudigen, en in onze tv- en filmactiviteiten waar bepaalde activiteiten niet zijn hervat. In sommige markten en kanalen bleven onze klanten gedurende het tweede kwartaal gesloten en bij bepaalde klanten werden de geldinzamelingen uitgebreid. We blijven verbetering zien als winkels weer opengaan en we werken nauw samen met onze klanten om deze periode met succes te doorlopen. De behoefte aan werkkapitaal stijgt in de tweede helft van het jaar, met begin vierde kwartaal de piekperiode en we zijn gepositioneerd om onze plannen voor een goed vakantieseizoen te ondersteunen. "

COVID-19 Zakelijke update

Vraag

 • Consumenten blijven op hoog niveau op zoek naar Hasbro-merken en -inhoud, wat resulteert in sterke winsten op het verkooppunt, een dramatische verschuiving naar ecomm en een hoge kijkersbetrokkenheid met eOne-verhalen. De inkomsten uit zendingen naar fysieke klanten en levering van inhoud om aan de vraag te voldoen, zullen nog steeds worden beïnvloed door COVID-19-sluitingen.

Consumentenvraag in het tweede kwartaal naar Hasbro-merken gestegen, geleid door games

 • Het wereldwijde verkooppunt voor consumenten steeg met hoge enkelvoudige cijfers, inclusief dubbele cijfers in de VS, het VK, Frankrijk, Italië en Australië. Geleid door kracht in ecomm waar consumenten brede toegang hebben tot Hasbro-merken.
 • De voorraden van de detailhandel daalden als gevolg van de verschuiving naar ecomm, tijdelijke sluitingen van winkels en het beheer van voorraad- en kasniveaus door retailers.
 • De inkomsten uit gaming van Hasbro stegen met 11% en het verkooppunt van gaming steeg wereldwijd met meer dan 50% (Opmerking: het verkooppunt omvat niet de merken Wizards of the Coast). JENGA, CONNECT 4, BATTLhips, MOUSETRAP en TWISTER behoorden tot de grootste omzetstijgingen in het kwartaal. Verstoring van de toeleveringsketen leidde tot voorraadniveaus onder de normale drempels en beperkte leveringen in het kwartaal.
 • De verzendingen en het verkooppunt bleven sterk voor de producten van Hasbro voor Disney's Frozen 2 en Lucasfilm's Star Wars.
 • Verschillende andere merken, waaronder PLAY-DOH en NERF, hadden een positief verkooppunt voor het kwartaal.
 • MAGIC: THE GATHERING de inkomsten daalden zoals verwacht in het kwartaal, als gevolg van een moeilijke vergelijking met een belangrijke release in het tweede kwartaal van 2019 en de eerder onthulde versnelde verzendingen naar Q1 2020 om verstoring door COVID-19 te minimaliseren. Digitale inkomsten voor MAGIC: THE GATHERING, inclusief arena, licht gestegen in het kwartaal. Sterke analoge en digitale releases zullen het merk naar verwachting in de tweede helft van 2020 ondersteunen.

Gebruikmaken van Digital-First Orientation

 • Hasbro is succesvol uitgevoerd te midden van een snelle verschuiving naar ecomm, waarbij bijna 30% van de wereldwijde inkomsten uit speelgoed en games in het tweede kwartaal online werden verhandeld.
 • Retailers en regio's met ontwikkelde ecomm-bedrijven waren beter in staat om aan de consumentenvraag te voldoen, terwijl retailers en landen die afhankelijk zijn van fysieke winkels, zoals speelgoedspeciaalzaken en in Latijns-Amerika, grotere moeilijkheden ondervonden.
 • Toen winkels laat in het tweede kwartaal weer open gingen, verbeterden de verzendingen en het verkooppunt. Een trend die zich doorzet tot in juli.
 • De inkomsten en het verkooppunt in Latijns-Amerika daalden in het tweede kwartaal en zullen naar verwachting in de tweede helft van het jaar worden uitgedaagd, gezien de lage penetratie van ecomm en de impact van COVID-19 op zijn markten en economieën en het hoge niveau van de winkelvoorraad om het jaar te beginnen.

Verschuivingsschema voor entertainmentuitgaven; Hoge kijkersbetrokkenheid

 • Het aantal kijkers en de vraag naar inhoud waren in het tweede kwartaal hoog.
 • Live action-productie in de tv- en filmruimte werd gedurende het tweede kwartaal stopgezet, waardoor de voltooiing en levering van producties en de timing van inkomsten vertraging opliepen, zowel later in 2020 als in 2021.
 • Live action tv- en filmproductie keert vanaf dit kwartaal geleidelijk terug. Dit verschilt per locatie en sommige projecten worden eerder hervat dan andere.
 • De animatieproductie is voortgezet, ook voor PEPPA-VARKEN, PJ-MASKERS en 2021 MIJN KLEINE PONY geanimeerde speelfilm.
 • Het team ondersteunt een robuuste entertainment-lei uit 2021 voor eOne-producties en van onze partnermerken.

toeleverings keten

 • Bijna alle partnerfabrieken en magazijnen van Hasbro zijn momenteel open en operationeel.
 • China: Fabrieken van derden in China vertegenwoordigen ongeveer 55% van de productie van de onderneming. Deze fabrieken werken sinds het begin van het tweede kwartaal op een normaal niveau, worden ingehaald door gemiste productie en halen capaciteit op van andere locaties die in het tweede kwartaal zijn gesloten.
 • Buiten China: Van half maart tot half mei werd de productie buiten China, namelijk in de VS, Ierland en India, stilgelegd. Deze locaties zijn in bedrijf en verwachten een inhaalslag te maken op de gemiste productie in het laatste deel van het derde kwartaal van 2020, uitgaande van geen belangrijke toekomstige productiestops. De productie in India zet door, maar er zijn de afgelopen weken binnen het land verdere sluitingen geweest.

Liquiditeit

 • Hasbro sloot het tweede kwartaal af met $ 1.0 miljard in contanten.
 • Er is ook een doorlopende kredietfaciliteit van $ 1.5 miljard beschikbaar.
 • De onderneming blijft ruim binnen haar financiële convenanten voor haar lening van 1 miljard dollar en de doorlopende kredietfaciliteit.
 • De volgende grote looptijd van de schuld is in mei 300 $ 2021 miljoen.
 • De Raad blijft zich inzetten voor het dividend. Hasbro heeft in het tweede kwartaal van 93.1 $ 2020 miljoen aan contante dividenden uitgekeerd aan aandeelhouders. De volgende driemaandelijkse uitkering van $ 0.68 in contanten per gewoon aandeel is gepland voor 17 augustus 2020 aan de geregistreerde aandeelhouders aan het einde van de handel op 3 augustus 2020.
 • Het bedrijf had eerder zijn aandeleninkoopprogramma opgeschort omdat het prioriteit geeft aan schuldafbouw.
 • Walmart, Target en Amazon waren in het tweede kwartaal de grootste klanten van het bedrijf.
 • Hasbro blijft zeer gefocust op het beheersen van het kredietrisico van haar klanten.
 • Het bedrijf heeft de kosten verlaagd en stappen ondernomen om geld te besparen, waaronder het beheren van variabele kosten en het rechten verlenen aan de organisatie.
 • Gezien het moment waarop de contentproductie naar verwachting zal worden hervat, verwacht het bedrijf nu dat de contante uitgaven voor contentproductie in 2020 tussen de $ 450 en $ 550 miljoen zullen bedragen. Het bedrijf heeft in de eerste helft van 220.4 $ 2020 miljoen uitgegeven aan contentproductie.

Gemeenschap

 • Onze wereldwijde teams zijn gericht op het ondersteunen van onze mensen, gezondheids- en veiligheidsprotocollen op de werkplek en het ondersteunen van regelingen voor thuiswerken.
 • Onze focus op ons doel om de wereld een betere plek te maken voor alle kinderen en alle gezinnen is nog nooit zo belangrijk geweest. Hasbro is doorgegaan met het steunen van wereldwijde filantropische initiatieven die kinderen en hun gezinnen tijdens deze crisis wereldwijd verlichting bieden door maaltijden en leermiddelen te verstrekken aan de meest behoeftigen. We hebben tijdens de pandemie ook duizenden speelgoed en spelletjes gedoneerd aan kinderen over de hele wereld. We blijven ons sterk inzetten om onze merken, onze middelen en onze expertise te gebruiken om een ​​verschil te maken in onze lokale gemeenschappen en over de hele wereld.
 • De teams hebben de afgelopen maanden met succes virtuele evenementen virtueel uitgevoerd en vernieuwde innovatieprocessen ontwikkeld voor uitvoering in een virtuele wereld. Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de integratie van Hasbro en eOne, inclusief integratie van de gelicentieerde consumentenproducten en entertainmentteams.
 • Het team beheert het bedrijf om door deze moeilijke omgeving te navigeren en blijft alert, aangezien de gevolgen van de pandemie blijven bestaan. Dit omvat het vereenvoudigen van onze organisatie en het verlagen van de kosten in delen van het bedrijf die worden stilgelegd.

Prestaties van het grote segment en het merk in het tweede kwartaal van 2020

Grote segmenten

Netto-inkomsten

Bedrijfswinst (verlies)

($ Miljoenen)

($ Miljoenen)

 

Pro
Vorm

 

 

Pro
Vorm

 

Q2 2020

Q2 2019

% Verschil

Q2 2020

Q2 2019

% Verschil

VS en Canada

$ 359.7

$ 510.5

-30%

$ 24.3

$ 106.6

-77%

International

$ 249.8

$ 377.4

-34%

$ (24.9)

$ 14.6

> -100%

Entertainment, licenties en digitaal

$ 89.8

$ 96.5

-7%

$ 27.8

$ 7.9

> 100%

eone1

$ 160.9

$ 231.1

-30%

$ (6.0)

$ (27.6)

78%

Merkportfolio

Netto-inkomsten ($ miljoenen)

 

Pro forma

 

Q2 2020

Q2 2019

% Verschil

Franchisemerken

$ 376.8

$ 576.7

-35%

Partner merken

$ 138.2

$ 213.4

-35%

Hasbro Gaming2

$ 137.0

$ 123.4

11%

Opkomende merken3

$ 76.0

$ 106.6

-29%

TV / Film / Entertainment4

$ 132.2

$ 195.4

-32%

1Beide bovenstaande periodes zijn zoals gerapporteerd, met 2019 inclusief de pro forma resultaten van eOne. eOne heeft in beide perioden bepaalde niet-GAAP-aanpassingen gemaakt, die hieronder worden besproken. Een reconciliatie is opgenomen in het bijgevoegde schema onder de kop "Reconciliatie van zoals gerapporteerd aan pro forma aangepaste operationele resultaten".

2De totale gamecategorie van Hasbro, inclusief alle game-inkomsten, met name MAGIC: THE GATHERING en MONOPOLY, bedroeg in totaal $ 319.0 miljoen en $ 659.5 miljoen voor het kwartaal en zes maanden eindigend op 28 juni 2020, respectievelijk een daling van 19% en een stijging van 4% ten opzichte van respectievelijk opbrengsten van $ 393.4 miljoen en $ 636.8 miljoen voor het kwartaal en de zes maanden eindigend op 30 juni 2019. Hasbro gelooft dat zijn gamingportfolio een onderscheidende concurrent is en bekijkt het in zijn geheel.

3De portefeuille van Emerging Brands omvat inkomsten uit eOne-merken PEPPA PIG, PJ MASKS en RICKY ZOOM vanaf het eerste kwartaal van 2020. Ter vergelijkbaarheid omvat het tweede kwartaal van 2 de pro-forma-inkomsten voor die merken, die $ 2019 miljoen bedroegen.

4TV / Film / Entertainment vertegenwoordigt de resterende eOne-inkomsten. Voor vergelijkbaarheid omvat het eerste kwartaal van 2 de pro forma inkomsten.

 • Segment VS en Canada omzet en bedrijfsresultaat daalden als gevolg van tijdelijke winkelsluitingen, producttekorten en lagere winkelvoorraden als gevolg van COVID-19. Zowel pure play als omnichannel ecomm-retail groeiden snel. Het bedrijfsresultaat daalde als gevolg van lagere inkomsten, waaronder lagere inkomsten uit MAGIC: THE GATHERING, gedeeltelijk gecompenseerd door lagere kosten.
 • Internationaal segment omzet en bedrijfsresultaat daalden. De inkomsten daalden in de Europese, Azië-Pacific en Latijns-Amerikaanse regio's, waarbij de Latijns-Amerikaanse daling het meest betekenisvol was. Net als in het Amerikaanse en Canadese segment hadden tijdelijke sluitingen van winkels, producttekorten en lagere voorraden van de detailhandel een impact op de verzendingen in het kwartaal. Het internationale segment rapporteerde vorig jaar een bedrijfsverlies versus het bedrijfsresultaat als gevolg van de lagere inkomsten die gedeeltelijk werden gecompenseerd door lagere kosten.
 • Entertainment, licenties en digitaal de inkomsten uit segmenten daalden door lagere inkomsten uit consumentenproducten en lagere inkomsten uit digitale gaming door de sluiting van Backflip Studios eind 2019. Het bedrijfsresultaat steeg als gevolg van lagere productiekosten van het programma en lagere advertentie- en ontwikkelingskosten als gevolg van de sluiting van Backflip Studios.
 • eone de pro forma inkomsten daalden in het kwartaal. Binnen TV en Film stopte COVID-19 live-action producties en theaters wereldwijd. Er is veel vraag naar en betrokkenheid bij verhalen en inhoud en de ontwikkelingslei is sterk, momenteel met meer dan 100 actieve ontwikkelingsprojecten op televisie en meer dan 60 projecten in de filmpijplijn, waaronder projecten rond meer dan 30 Hasbro IP's. Binnen de televisie nam het aantal geproduceerde / verworven content met een half uur toe, gedreven door niet-scripted programmering. Binnen film waren de inkomsten uit de kassa niet zinvol gezien het sluiten van theaters. Een actieve ontwikkelingspijplijn wordt verder ondersteund door een succesvol virtueel filmfestival in Cannes. In muziek werden de inkomsten negatief beïnvloed door het verlies van live-evenementen en bijbehorende artiestenpromoties, evenals lagere royalty's van gelicentieerde en publicerende muziekrechten. Betrokkenheid bij geanimeerde inhoud voor PEPPA PIG en PJ MASKS is buitengewoon sterk, maar de inkomsten daalden door een lagere verkoop van consumentenproducten en lagere advertenties van het YouTube-platform. Het animatiewerk is voortgezet, ook voor 2021 MIJN KLEINE PONY speelfilm en ontwikkeling gaat door op een aantal nieuwe panden met greenlights voor nieuwe shows die de komende maanden worden verwacht.

  Het bedrijfsverlies in het tweede kwartaal van 2020 omvat $ 22.6 miljoen aan gekochte immateriële afschrijvingen in verband met de reële waarde van verworven immateriële activa. Het pro forma bedrijfsresultaat voor het tweede kwartaal van 2019 omvat eerdere herstructureringen en andere kosten van $ 16.0 miljoen en aangekochte immateriële afschrijvingen van $ 24.6 miljoen. Het aangepaste pro forma bedrijfsresultaat steeg als gevolg van lagere amortisatie van de productie van het programma, royalty's en advertentiekosten.

Webcast voor telefonische vergaderingen

Hasbro zal vandaag om 2020:8 uur Eastern Time zijn winstconferentie voor het tweede kwartaal van 30 webcasten. Ga naar om de live webcast te beluisteren en toegang te krijgen tot de bijbehorende presentatiedia's https://investor.hasbro.com. De herhaling van het gesprek is ongeveer 2 uur na voltooiing van het gesprek beschikbaar op de website van Hasbro.

Over Hasbro

Hasbro (NASDAQ: HAS) is een wereldwijd spel- en entertainmentbedrijf dat zich inzet voor Het creëren van 's werelds beste spel- en entertainmentervaringen. Van speelgoed, games en consumentenproducten tot televisie, films, digitale gaming, live-actie, muziek en virtual reality-ervaringen, Hasbro maakt verbinding met een wereldwijd publiek door geweldige innovaties, verhalen en merken tot leven te brengen op gevestigde en inventieve platforms. De iconische merken van Hasbro omvatten NERF, MAGIC: THE GATHERING, MY LITTLE PONY, TRANSFORMERS, PLAY-DOH, MONOPOLY, BABY ALIVE, POWER RANGERS, PEPPA PIG en PJ MASKS, evenals vooraanstaande partnermerken. Via zijn wereldwijde entertainmentstudio, eOne, bouwt Hasbro zijn merken wereldwijd op door geweldige verhalen en inhoud op alle schermen. Hasbro zet zich in om van de wereld een betere plek te maken voor alle kinderen en alle gezinnen door middel van maatschappelijk verantwoord ondernemen en filantropie. Hasbro is door 2020BL Media gerangschikt onder de 100 beste bedrijfsburgers van 3 en is de afgelopen negen jaar door Ethisphere Institute uitgeroepen tot een van 's werelds meest ethische bedrijven®. We delen regelmatig belangrijke bedrijfs- en merkupdates op onze Investor Relations-website, Newsroom en sociale kanalen (@Hasbro op Twitter en Instagram.)

© 2020 Hasbro, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Veilige haven

Bepaalde verklaringen in dit persbericht bevatten "toekomstgerichte verklaringen" in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze verklaringen, die kunnen worden geïdentificeerd door het gebruik van toekomstgerichte woorden of zinnen, bevatten verklaringen met betrekking tot: de impact van, en acties en initiatieven genomen en gepland om te proberen, de negatieve impact van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus op ons bedrijf te beheersen, inclusief op de negatieve impact op het aanbod van producten en de productie van entertainmentinhoud, de vraag naar onze producten en entertainment , onze liquiditeit en onze gemeenschap; de verwachte toereikendheid van de levering en werking van onze productiefaciliteiten; onze kijk op en het vermogen om onze financiële en zakelijke doelen te bereiken; verwachte voordelen van onze investeringen in e-commerce, entertainment en digitaal gamen; verwachte synergieën tegen 2022 in verband met onze acquisitie van eOne; en ons werkkapitaal en onze liquiditeit. Onze daadwerkelijke acties of resultaten kunnen wezenlijk verschillen van die verwacht of verwacht in de toekomstgerichte verklaringen vanwege zowel bekende als onbekende risico's en onzekerheden. De wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft bijvoorbeeld geresulteerd in en kan blijven leiden tot aanzienlijke verstoringen in de markten waarin wij en onze werknemers, consumenten, klanten, licentiegevers, licentiehouders, partners, leveranciers en fabrikanten actief zijn. We hebben verstoringen in de levering van producten en de productie van entertainmentcontent ervaren, en verwachten dat ook te blijven ervaren, negatieve gevolgen voor de verkoop als gevolg van veranderingen in het koopgedrag van consumenten en de beschikbaarheid van producten voor consumenten, onder meer als gevolg van sluitingen van winkels of beperkte herintroductie. openingen en beperkingen op de capaciteit van e-commerce, zoals in Latijns-Amerika; vertragingen of uitstel van producties en releases van entertainmentinhoud zowel intern als door onze partners; en uitdagingen van op afstand werken. Onze inspanningen om plannen te ontwikkelen en uit te voeren om de negatieve impact van het coronavirus op ons bedrijf te verminderen, zullen niet voorkomen dat ons bedrijf nadelige gevolgen ondervindt. Hoe langer de uitbraak voortduurt, of blijft stijgen of weer opduikt in de markten waarin we actief zijn, hoe negatiever de impact zal zijn op ons bedrijf, inkomsten, inkomsten en liquiditeit, en hoe beperkter ons vermogen zal zijn om te proberen goed te maken vertraagde of verloren productontwikkeling, productie en verkoop. Andere factoren die een dergelijk verschil kunnen veroorzaken, zijn onder meer, maar zijn niet beperkt tot:

 • ons vermogen om producten tijdig, kosteneffectief en winstgevend te ontwerpen, ontwikkelen, produceren, produceren, sourcen en verzenden;
 • snel veranderende consumentenbelangen in de soorten producten en entertainment die we aanbieden;
 • de uitdaging om producten en vertelervaringen te ontwikkelen en aan te bieden waar kinderen, gezinnen en publiek naar op zoek zijn, gezien het toenemende aanbod aan technologie en entertainment;
 • ons vermogen om boeiende storytelling te ontwikkelen en te verspreiden over media om merkbekendheid te vergroten;
 • onze afhankelijkheid van relaties met derden, waaronder met externe fabrikanten, licentiegevers van merken, studio's, contentproducenten en distributiekanalen voor entertainment;
 • ons vermogen om succesvol te concurreren in de wereldwijde spel- en entertainmentindustrie, inclusief met fabrikanten, marketeers en verkopers van speelgoed en games, digitale gamingproducten en digitale media, evenals met filmstudio's, televisieproductiebedrijven en onafhankelijke distributeurs en contentproducenten;
 • ons vermogen om met succes te evolueren en ons bedrijf en onze capaciteiten te transformeren om het veranderende wereldwijde consumentenlandschap en de winkelomgeving aan te pakken, inclusief veranderend voorraadbeleid en praktijken van onze klanten;
 • ons vermogen om nieuwe en uitgebreide gebieden van ons bedrijf te ontwikkelen, zoals via eOne, Wizards of the Coast, en onze andere initiatieven op het gebied van entertainment, digitaal gamen en esports;
 • risico's verbonden aan internationale operaties, zoals valutaconversie, valutaschommelingen, het opleggen van tarieven, quota, grenscorrectiebelastingen of andere protectionistische maatregelen, en andere uitdagingen in de gebieden waarin we actief zijn;
 • ons vermogen om met succes acties te implementeren om de impact van potentiële en vastgestelde tarieven op onze producten te verminderen, inclusief eventuele wijzigingen in onze toeleveringsketen, voorraadbeheer, verkoopbeleid of prijsstelling van onze producten;
 • neergang in wereldwijde en regionale economische omstandigheden die van invloed zijn op een of meer van de markten waarop we producten verkopen, die een negatieve impact kunnen hebben op onze retailklanten en consumenten, resulteren in lagere werkgelegenheid, besteedbaar inkomen voor consumenten, voorraden en uitgaven van retailers, inclusief lagere uitgaven voor aankopen van onze producten;
 • andere economische en volksgezondheidsomstandigheden of veranderingen in de regelgeving in de markten waarin wij en onze klanten, leveranciers en fabrikanten actief zijn, zoals hogere grondstoffen

Contacten

Contact voor investeerders: Debbie Hancock | Hasbro, Inc. | (401) 727-5401 | debbie.hancock@hasbro.com
Perscontact: Julie Duffy | Hasbro, Inc. | (401) 727-5931 | julie.duffy@hasbro.com

Lees hier het volledige verhaal

Bron BEDRIJFSDRAAD