Moeilijk om lid te zijn van een grote familie, vooral wanneer jij en je broers en zussen werden geadopteerd door een excentrieke miljardairwetenschapper die je naar zijn huis bracht met als enig doel je eigenaardige vaardigheden te testen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze gedwongen worden om een ​​groep superhelden te worden onder de naam "Umbrella Academy" en zich vervolgens in het einde van de wereld veroorzaken. Er zijn echter positieve punten: neem geen moment in overweging dat u op de Commissie bent gestapt die de juiste voortgang van het ruimte-tijd-continuüm controleert en we zien over het hoofd dat de maan-asteroïde die op de aarde en het werk van je zus Vanya is neergestort , de familie wordt weer herenigd en dankzij je broer Five ben je ontsnapt aan de grote boom springen in de tijd voordat je vreselijk sterft ... wat weer mis kan gaan?

Wilde en opwindende trailer voor THE UMBRELLA ACADEMY Seizoen 2 ...

Oh mijn god, we zijn weer terug

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy gaat verder waar het vorige was gebleven, waarbij de gebroeders Hargreeves vastbesloten waren te ontsnappen aan een onomkeerbaar gecompromitteerde tijdlijn en erin slaagden zichzelf en de hele wereld te redden voor de kapotte hoofdtelefoon. De hele familie wordt daarom gevonden geprojecteerd in de jaren 60, in dat van Dallas. Jaren vol karakter en charme, al was het maar de apocalyps, deze keer gepersonifieerd door een openhartige regen van atoomkoppen, lijkt Umbrella Academy ook in deze tijdlijn te hebben bereikt. Niet alles is echter verloren, nadat hij (opnieuw) getuige is geweest van het einde van de wereld, dankzij zijn krachten slaagt Five erin een week terug te springen, met als doel zijn familie te herenigen en te waarschuwen om (opnieuw!) De vernietiging van de planeet. Het is geen eenvoudige taak om de familie Hargreeves te herenigen, laat staan ​​ze aan het denken te zetten: elk lid van de bizarre familie heeft in feite een sterke neiging om in de problemen te komen, gevaarlijke banden te onderhouden, misschien niet overdreven maar genoeg om de juiste uitvoering te beïnvloeden van de evenementen. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat de loutere aanwezigheid van de Umbrella Academy buiten hun tijd van verbondenheid een snode reeks gebeurtenissen zou kunnen veroorzaken.

Als het lezen van deze regels een gevoel van Déjà vu, wees gerust, je bent niet de enige. De wens om de protagonisten in een soort vicieuze temporele cirkel te plaatsen met een destructieve afloop is zeker gewenst door de schrijvers, maar in de loop van het visioen kan de aandacht alleen voor een canvas van de smaak erg vergelijkbaar met die van het eerste seizoen. Bovendien lijkt de ontvouwing van de plot soms te verwaterd, waardoor het ritme van de afleveringen wordt verzwakt. De soepelheid van de serie wordt niet helemaal bestraft: de tien afleveringen zijn over het algemeen vloeibaar en houd de interesse levend, maar meer dankzij de ondersteunende actoren dan door de ontvouwing van de evenementen waarbij ze betrokken zijn. Als het eerste seizoen kortom een ​​uitstekende vloeibaarheid wist te combineren met veel evenementen en succesvolle deelpercelen, dit tweede seizoen verliest zijn voorsprong en kan het uitstekende resultaat van eerdere afleveringen niet repliceren.

Hoewel het weinig zin heeft om het originele materiaal te vergelijken waaruit de Steve Blackman-serie inspiratie haalt uit de serie zelf, is het goed om op te merken dat het eerste seizoen van Umbrella Academy personages en thema's uit de eerste twee delen van de strip ging vissen, en erin slaagde ze verstandig te weven en ruimte vinden om wat totaal nieuw vlees aan het vuur toe te voegen en het is dan ook heel vreemd dat dit tweede seizoen besluit om alleen op te vertrouwen ongeveer tien pagina's altijd behorend tot het tweede deel en de rest van het fantasierijke werk van Gerard Way en Grabriel Bà geheel of bijna geheel negerend. Niet dat de auteurs zich op enigerlei wijze gedwongen moeten voelen om in de voetsporen van de graphic novel te treden Een onbekend renpaard, maar het is duidelijk dat er wat betreft productie wat betreft schrijfproblemen enige moeilijkheden waren en het zou zeker nuttig zijn geweest om de verhalende aanwijzingen van de strip verder aan te passen in een declinatie die geschikt is voor de televisietegenhanger.

Umbrella Academy verwelkomt fans weer voor een jaar in seizoen 2's ...

7 is het perfecte nummer

Wat de show goed genoeg blijft doen, is de behandeling van persoonlijkhedende. Dit is geen kleine verdienste, omdat de papieren tegenhanger, tot nu toe tenminste, nooit veel aandacht heeft besteed aan een diepgaande uiteenzetting van de familie Hargreeves, terwijl de tv-serie heeft bewezen een behoorlijk solide achtergrond te kunnen creëren voor elk van de broers en zussen die vormen de Umbrella Academy. Ondanks enkele struikelblokken en enkele meer verwaarloosde personages (vooral Luther), is het zelfs in deze nieuwe tien afleveringen gemakkelijk om je in te leven in de ondersteunende acteurs, ook dankzij de uitvoeringen van de acteurs, variërend van voldoende tot uitstekend. Ellen Page zou de ster moeten zijn, eigenlijk de meest ervaren en beroemde actrice van het stel, en speelt goed Vanya, die echter wordt vertroebeld door het charisma van Five, die niet alleen is het meest succesvolle personage en veelzijdig, maar ook een van de best geïnterpreteerde dankzij een jonge maar in perfecte vorm Aidan Gallagher die erin slaagt om zich perfect voor te doen als een XNUMX-jarige volwassene die in het lichaam van een tiener wordt gedwongen, terwijl Colm Feore een onweerstaanbare en magnetische Reginald Hargreeves, despotische pleegvader, op het scherm brengt door het uitzonderlijke intellect dat nog steeds de nachtmerries en dagdromen van hun kinderen nastreeft. Eervolle vermelding voor Robert Sheehan die met Klaus het publiek weet te veroveren, ook al wordt hij gedwongen een beetje te eentonig te spelen. Kwantiteit en kwaliteit gaan daarom hand in hand in dit geval en ondanks de bovengenoemde gebreken, vermaakt de serie van begin tot eind dankzij de vaardigheid van de cast en de chemie tussen de acteurs, de echte trots van de productie.

De Umbrella Academy "kijkt uit op het einde van de wereld in 3 minuten ...

Dallas

Visueel dit seizoen het beïnvloedt minder van de vorige, maar blijft goed verpakt in bijna alle velden. De pastelkleuren en een goede constructie van de scenografieën, hoewel ze allemaal te klein zijn, slagen erin de sfeer van een Amerika van begin jaren 60 over te brengen, waarbij ze karakters en thema's van die tijd raken, soms zelfs gewoon aanraken maar op zoek zijn naar, en bijna altijd erin slaagt de kijker te misleiden dat ze daadwerkelijk door de tijd hebben gereisd. Deze tweede reeks afleveringen vergeet echter niet de meer histrionische en absurde toon die de serie kenmerkt, door overdreven en opzettelijk groteske elementen op een wijze maar al te ingetogen manier in te voegen. Het zou echt wenselijk zijn om de toekomst van de serie te kunnen vinden een redelijk evenwicht op dit front, om het volledige vierkant te kunnen vinden en het scherm permanent te doorboren.

Ironische en meer epische tonen versmelten consequent: de superheldenachtige snit blijft, maar neemt zichzelf nooit helemaal serieus, met grappen die het ritme zelfs te vaak breken tijdens spanningsscènes. Een grotere zorg in de actiescènes zou op prijs worden gesteld, die ook in bijna alle gevallen te repetitief en mechanisch zijn, maar nog steeds goed geïmplementeerd en verdeeld blijven tijdens het werk. Hetzelfde kan niet worden gezegd van de meer intieme of emotionele scènes die te vaak een gestandaardiseerd patroon volgen en worden gekenmerkt door een beroemd muzikaal succes op de achtergrond, maar bijna overweldigend richting het script, en een al te vrij gebruik van slow-motion, waardoor deze momenten die op zichzelf al te fijn zijn en eerder de minuut kunnen verlengen dan om karakters of situaties te beschrijven, samen met een reeks speciale effecten en wankele CGI. De Umbrella Academy slaagt er echter in om ook in deze zin meer te zijn dan de som van haar delen, om aan het publiek te leveren een product absoluut niet zonder gebreken maar toch meer dan plezierig.

Umbrella Academy seizoen 2 - releasedatum, cast, plot

Team nul

Helaas, het tweede seizoen van The Umbrella Academy overtuigt niet volledig, de plot is maar al te lineair, ondanks dat er opnieuw met tijdreizen wordt gespeeld, met uitzondering van enkele goed beheerde wendingen en originele oplossingen die, vooral in de finale, de nieuwsgierigheid naar het - waarschijnlijke - derde seizoen zullen kunnen wekken. Of je nu een fan bent van de strip of niet, je zult het meestal erg voorspelbaar vinden en er zullen minder vindingrijkheid zijn dan in het eerste seizoen, maar er is geen tekort aan scènes en uitwisselingen van echt geraden grappen, nooit echt perfect of verstandig gekalibreerd zoals in het verleden, maar altijd in staat om te entertainen. Wat zeker is, is dat het potentieel van de serie niet goed wordt benut en zelfs als er zich een aantal belangrijke verhalende knopen ontvouwt, heb je de perceptie dat niets echt beweegt en te statisch blijft, wat het gevoel geeft dat "veel lawaai wordt gemaakt voor niets". Echt jammer, want personages en situaties zouden veel meer te zeggen hebben dan wat in deze tweede televisieversie van The Umbrella Academy verschijnt.

Wat in ieder geval het meest interessant is als het gaat om het thema van superhelden, is wat verborgen is onder het masker, in het alter ego dat het dagelijks leven leeft door zijn meest menselijke en kwetsbare aspect en in deze Netflix-serie doet het nog steeds erg goed, waardoor de personages veel minder "super" maar op de een of andere manier veel meer "helden" zijn. Het minder briljante schrijven van dit seizoen wordt daarom gecompenseerd door de charme en kracht van de familie Hargreeves, die niet alleen de aarde maar ook de hele serie weet te redden.