Tim Sweeney, CEO van epic Games, is uitgehaald tegen de reuzen Apple en Google die hun monopolie op mobiel bekritiseren, vooral in de digitale winkelsector. Sweeney bekritiseert vooral, zoals kan worden geraden, het percentage dat de twee bedrijven aan de ontwikkelaars zouden vragen: de 30% op alle aankopen in de App Store en Play Store.

Volgens de CEO van Epic Games zou dit de ontwikkelaars en zelfs de spelers niet voldoende tevreden stellen. Als dit percentage op nul zou worden gesteld of op zijn minst zou worden verlaagd, zouden de ontwikkelaars dat kunnen lagere prijzen en laat iedereen toeEpic Games inbegrepen, om meer aanbiedingen aan te bieden voor in-app aankopen.

Zelfs Fortnite moest zich bijvoorbeeld overgeven aan de Google-winkel: aanvankelijk kon de game als APK worden gedownload van de Epic Games-website zelf, om zo ontwijk het percentage van de inkomsten van het bedrijf Mountain View. Na wat problemen werd Fortnite uiteindelijk beschikbaar gesteld op de Play Store, wat resulteert in 30% omzet bij elke in-app aankoop.

Een manier voor Tim Sweeney om te adverteren, maar misschien er kan een waarheidsfeit zijn.