Japan en desktop pc zijn twee concepten die voor ons westerlingen bijna aan de antipoden staan. In feite hebben de bedrijven van het Land van de Rijzende Zon echter een knowhow in de hardwareproductie absoluut opmerkelijk. Denk maar aan Sony en zijn apparaten, waaronder de Vaio-lijn (voor de meer nostalgische). Konami heeft daarom besloten het te proberen: betreedt de productiemarkt voor desktop-pc's.

Momenteel zijn er drie configuraties beschikbaar voor pre-order, alleen voor Japans grondgebied: we hebben het hier over Arespear C300, C700 en C700 +. De drie producten zijn zowel vanuit puur technisch oogpunt als onder het ontwerpaltaar erg interessant. De C300 beschikt over een Intel Core i5-9400F, 8GB DDR4-geheugen, een 512GB SSd en tot slot een Nvidia GeForce GTX 1650. De twee Arespear C700 en C700 + (die zich onderscheiden door zijn jongere broer een beslist uitbundiger behuizing) delen een vloeistofgekoelde Intel Core i7-9700-processor, 16 GB DDR4 RAM, twee geheugenschijven (een 512 Gb SSd en een klassieke 1 TB HardDisk) en een Nvidia GeForce RTX 2070 Super.

De prijzen waarmee het mogelijk is pre-order van Konami variëren de zojuist beschreven machines 1.760 $ van de C300 ai 3.226 $ van de C700 +, die er een heeft van de normale versie van ongeveer $ 200. Prijzen zijn misschien een beetje il Achilles hiel van productie, maar worden getallen direct omgezet van Yen we gunnen hem het voordeel van de twijfel.