Puglia Baksteen interviewt zijn fabrikanten en vandaag voor PDVG hebben we bij ons Antonio Migliardi, in kunst "antonylegocreatie”Een van de eerste PugliaBrick-leden, een grote LEGO-liefhebber, bekend op het Italiaanse grondgebied vanwege zijn creaties die verband houden met de weergave van gevoelens en emotionele toestanden van de mens.

Hallo Antonio, stel jezelf voor.
"Hallo, ik ben Antonio Migliardi, ik ben 25 jaar oud en ik woon in Bari, mijn geboorteplaats, waar ik Building Engineering Architecture studeer aan de Polytechnic of Bari."

Vertel ons, hoe kwam je passie voor LEGO tot stand?
“Ik denk niet dat het op een bepaald moment is geboren, ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot de mogelijkheid van bouwen en spelen. Als kind hield ik van elke activiteit waarbij iets kon worden verzameld. Vader legde de LEGO-stenen in mijn handen voordat ik kon praten, en misschien had hij er zelfs spijt van ... Ik heb een wazige maar onuitwisbare herinnering aan mijn eerste LEGO-set: ik was heel jong, niet ouder dan 5 of 6 jaar en hij was een Ruimte. Veel goede herinneringen die ik als kind heb, zijn gerelateerd aan LEGO: ik speelde vroeger met neven en nichten, met vrienden, maar ik vond het vooral leuk om ze met vader te kopen. Toen was er een druppel, in de beginperiode van de middelbare school, een druppel die eindigde met mijn eerste MOC en van daaruit een nieuw pad opende. "

Wat drijft je om altijd de menselijke kant in je werken te vertegenwoordigen?
“Ik denk dat het een beetje verbonden is met mijn nieuwsgierigheid om mezelf te verkennen, als ik bouw, voel ik dat ik iets van binnenuit naar buiten trek. Ik denk dat emoties de mens niet zwakker maken, integendeel, ik denk dat ze hem een ​​ongelooflijke kracht geven en dat ik ze op de een of andere manier kan vertegenwoordigen als ik kan, is een grote eer voor mij en een bron van voldoening. Dan is het een uitdaging, en als ik de stenen in handen heb, vergeet ik al het andere en denk ik er gewoon over om het af te maken. ”

Ben je een architectuurstudent, waarom deze interesse in mechanica?
“Ja, het is waar, het is mijn bedoeling om af te studeren in Architectuur, maar op het moment van mijn keuze ging ik op een pad dat ook techniek zou combineren met architectuur: vraag me niet of ik berouw heb. Hoe dan ook, ik heb altijd interesse gehad in mechanismen en heb altijd van wiskunde gehouden. Ik denk dat als ik bouw ze op hetzelfde niveau zijn, ik ze probeer te combineren: ik bestudeer de verhoudingen van een werk, de kleuren, ik probeer het mooi te maken in mijn ogen, maar het moet ook een technische uitdaging zijn. Ik hou van de Technic-lijn. "

Je bekendste werk is The Kiss. Vertel ons over je werk.
“Het was 2017, ik had onlangs een video van JK Brickworks gezien die me verlichtte over de mogelijkheid om de klassieke bakstenen en technieken te combineren door het creëren van kinetische sculpturen, dus besloot ik om met deze route te experimenteren. Zoals altijd zonder inspiratie, blijft het wachten. Op een dag op de universiteit volgde ik een les die ik je niet zal vertellen en een tijdje begon ik "verschillende" aantekeningen te maken. Daar werd het idee geboren. Na 4 maanden werk heb ik het met kerst 2017 gedemonteerd: het moest perfect zijn en ik begon The Kiss 2.0. Als je het je afvraagt, is het nog steeds geen ... goede kenner. "

Welke werken zitten er momenteel in de pijplijn?
"Ik werk momenteel aan Kamehameha om het te perfectioneren en in het algemeen is het de bedoeling om te perfectioneren wat ik al heb, tenzij nieuwe richtlijnen van bovenaf."

Je kunt de geschiedenis van de werken van Antonio Migliardi en vele andere curiosa bekijken op zijn website: www.antonylegocreations.com.

Hier in plaats daarvan een kleine galerij met enkele van Antonio's creaties tijdens de San Mauro Brick Show op 15 en 16 februari 2020.

Blijf ons volgen op ons Facebook-kanaal op het onze page of door je te abonneren op groep Puglia Baksteen!