De alarmerende stilte rondom Bayonetta 3, de derde aflevering in de serie Platinum Games aangekondigd in 2017, is het het symbool van een softwarehuis dat niet wil spelen met het genereren van hype en het vrijgeven van informatie zeker en significant.

Tijdens een recente interview, de regisseur van de titel Atsushi Inaba sprak over de huidige situatie binnen het ontwikkelteam en de effecten daarvan Covid-19-pandemie heeft gebracht:

“We werken vanuit huis en we proberen al het mogelijke te doen om ons best te doen met deze nieuwe stijl. Het is nog vroeg en ik denk dat de manier waarop we ons hieraan aanpassen, maar ook aan andere soortgelijke situaties die komen, een uitdaging voor ons zal zijn. "

Ondertussen Hideki Kamiya versterkt zijn impressioni over de staat van ontwikkeling, die dit bevestigt "Het gaat goed".