FIFA 21De lange-afstandsstrijd met licenties tussen FIFA en PES gaat door. Vorig jaar, Konami's voetbalsimulator had de exclusiviteit van Juventus overgenomen, wat de geboorte van de veelbesproken mensen bevordert "Piemonte voetbal" in de titel van EA Sports. Vandaag is het nieuws dat dit, een jaar later, nog een belangrijk stuk van Serie A zal verliezen. FIFA 21 zal in feite ook de afwezigheid van Roma zien, die de partnerschapsovereenkomst met Electronic Arts niet heeft verlengd, zoals gerapporteerd in een officiële opmerking:

"In EA SPORTS FIFA 21, AS Roma wordt Roma FC, speelbaar en uitgerust met een wapen en gepersonaliseerde uniformen in de modi Kick-Off, Career, EA SPORTS FIFA Ultimate Team en VOLTA FOOTBALL. Roma FC neemt deel aan het Stadion Olympik.

Roma FC heeft authentieke echte voetballers en hun overeenkomsten in EA SPORTS FIFA 21 en EA SPORTS FIFA 21 Ultimate Team. Het begrip van de spelers binnen EA SPORTS FIFA 21 Ultimate Team wordt niet beïnvloed door deze wijzigingen.

We willen alle mensen van AS Roma bedanken voor deze jarenlange samenwerking als Official Club Video Gaming partner van de club ".

Hoewel er geen aankondiging is met betrekking tot een exclusieve overeenkomst van het capitolinebedrijf met Konami, blijft deze beschikbaar, met volledige licentie, alleen op PES. Op hun beurt, in de afgelopen weken, het Japanse softwarehuis had de samenwerking met Inter en Milaan verloren, die in 2021 alleen op FIFA met officiële namen en logo's zal verschijnen.