met PS5 achter de hoek, Sony heeft onlangs PS4-randapparatuur onthuld die ook op de nieuwe PlayStation-console kan worden gebruikt. Onder hen zal de DualShock 4 aanzienlijke beperkingen hebben.

Volgens de laatste post van de officiële blogzal de belangrijkste controller voor PS4 zijn achterwaarts compatibel met PS5, zodat je je PS4-titels ermee kunt spelen origineel gevoel; de controller kan echter niet worden gebruikt binnen nieuwe titels die zijn ontwikkeld voor PlayStation 5.

Een keuze waardoor veel spelers hun neus opdoken en die - qua communicatie - vaag en verwarrend was. Het is duidelijk dat veel van de nieuwe titels in ontwikkeling de functies van de nieuwe zullen gebruiken Dualense, maar het lijkt vreemd dat een controller met dezelfde ingangen als de vorige console kan niet worden gebruikt binnen titels multiplatform.