Internet is een ongelooflijk krachtige en toegankelijke informatiebron, maar u moet bij het zoeken altijd op de bronnen letten. Dit advies zou veel hebben geholpen John Boyle, de veelgeprezen Ierse auteur van 'De jongen in de gestreepte pyjama', die een klein foutje maakte in zijn nieuwste boek. Getiteld 'Een reiziger aan de poorten van wijsheid', is het een historische roman publiceerde onlangs dat, binnen, bevat een recept uit The Legend of Zelda Breath of the Wild.

Om het incident te melden is de gebruiker u / NoNoNo_OhOhOh op Reddit, die een foto van een van de pagina's heeft gedeeld. Terwijl we enkele kleurstoffen beschrijven die in stomerijen worden gebruikt, Boyle haalt de ogen van Octorok aan, Hylia's paddenstoelen en andere ingrediënten uit het spel. U vindt de tekst in de post hieronder.

Het rapport kwam ook in de oren van dezelfde auteur, die dat wel heeft gedaan openlijk verklaard een fout te hebben gemaakt en dat hij 'waarschijnlijk een Google-zoekopdracht heeft gemist'. Hij bevestigde ook dat hij de roman op geen enkele manier zal wijzigen en dat hij deze merkwaardige anekdote inderdaad zal vertellen tijdens zijn openbare optredens.

Misschien gaat Boyle er nu mee akkoord om enkele recepten te schrijven voor The Legend of Zelda Breath of the Wild 2, waarvan we nog niets weten. Ondertussen wachten we op informatie over de vervolg, we kunnen lachen als we weten dat er voor een keer een historisch verhaal is gekopieerd uit een videogame.