Ary en The Secret of Season is een avonturenspel "alla Zelda". Et voilat, met slechts twee woorden heb ik al het beschrijvende deel van de preview bijgevoegd. << Maar ik speel geen Nintendo! >> Ah. OK. Dus ... Darksiders? < > Oké, oké, ik snap het.

We delen. Ary and the Secret of Seasons is een avonturenspel dat verkenning, realtime gevechten en kruising van kerkers combineert, geconcentreerde plaatsen die de speler ertoe aanzetten om puzzels op te lossen en gevechtstests door te zetten. Achter de game zitten de ontwikkelaars eXiin en Fishing Cactus, onder auspiciën van Mobus-spellen. Beiden zijn Belgische ontwikkelaars, dus we kijken naar een werk gebouwd met Europese ontwerpgevoeligheid.

Ary and the Secret of Season achtergrondverhaal
Maar waarom moeten slechteriken altijd tovenaars zijn? Nooit dat het geestelijken of dieven zijn. Nooit.

Het thema avontuur zit in de titel zelf: de seizoenen staan ​​centraal in het avontuur. Het verhaal begint met de hoofdrolspeler, Aryelle, Ary is slechts het verkleinwoord, met de bedoeling in haar kamer met poppen te spelen en die heel gemakkelijk een legende uit het verleden herschept die al dan niet gevolgen heeft op het niveau van de geschiedenis. Mijn zesde zintuig zegt ja.

Al deze lucht van luchtigheid laat onmiddellijk ruimte voor een aanval van duisternis, niet een beetje. Aryelle's vader, een bewaker van de seizoenen, verkeert in een staat van depressie nadat zijn zoon in het niets is verdwenen. Een reeks toevallige gebeurtenissen wakkert de hoop weer aan, maar geeft tegelijkertijd aan dat de wereld het niet zo goed doet en Ary het lot in handen neemt, zich oprichtend als een held en houder van de kracht van de seizoenen om haar broer te vinden en evenwicht te vinden in de wereld.

Van hieruit ontstaat een avontuur waarin Ary groeit als persoon en als "hoofdrolspeler van een videogame" en talloze krachten en vaardigheden verkrijgt om obstakels te overwinnen.

Ary met lage prestaties, aanvankelijk gebied
In de spelsteden zijn talloze NPC's te vinden, van waaruit je ook zijmissies kunt ontvangen.

Gebruik vloeken zoals 'zoon van een koe'In gevechten maakt het de doelgroep duidelijk. De toon is licht en de vijanden zijn grappige, karikaturale antropomorfe dieren. De cel-gearceerde graphics zijn kleurrijk en goed uitgebalanceerd in de sfeer van het spel. Er zijn verspreide bittere tonen, zoals ik hierboven al zei, maar van wat ik zou kunnen spelen, staan ​​we er voor modern actiesprookje.

Op gameplay-niveau bewijst het spel zichzelf erg interessant in zijn puzzelcomponent. De krachten van de seizoenen kunnen de omgeving op een relatief voorspelbare manier veranderen. Met de kracht van de winter ga ik de temperatuur van de omringende wereld verlagen door bijvoorbeeld water en vijanden te bevriezen. In tegenstelling tot wat The Legend of Zelda Oracle of Seasons deed op Game Boy Color, maakt Ary and the Secret of Season gebruik van een dynamisch seizoensveranderingssysteem, met invloedrijke aura's op de hoofdrolspeler en kogels vol met de kracht van de seizoenen.

Is het een probleem als ik verwijs naar gelatineuze vijanden die als Chuchu bevriezen?

De omgeving verandert hierdoor in realtime en dit maakt de puzzels erg dynamisch en interessant om op te lossen. Een voorbeeld zou zijn om gelatineuze vijanden uit te buiten om ze te bevriezen en ze als blokken te gebruiken om een ​​schakelaar te activeren. Of wissel af tussen de verschillende seizoenskrachten om een ​​pad te creëren tijdens een platformsessie. De test leek valide en goed uitgebalanceerd.

Waar het spel te wensen overlaat, is in de strijd. Het systeem is in realtime met de mogelijkheid om vijanden op te sluiten en wordt voornamelijk beheerd met basisaanvallen, zware aanvallen, ontwijkingen en tegenaanvallen als je de juiste timing hebt om de schoten van de tegenstander te blokkeren. Op zich is de basis niet slecht voor het type spel, maar ik vond de reactie op de commando's wat gekalibreerd.

Ary and the Secret if Seasons - split Winter - zomer
De real-time nevenschikking van de verschillende seizoenen is waardevol.

Input lag is iets te hoog, waardoor gevechten niet bijzonder vloeiend zijn. Met een beetje gewoonte kunnen onze hersenen dit effect compenseren, maar ik zou graag zien in de uiteindelijke versie van de lagere reactietijden.

De test werd uitgevoerd op een pc-build en ik merkte zeer fluctuerende prestaties. In de oorspronkelijke stad ging het van 180 fps naar 48 fps zonder een aanzienlijke verandering van de gebruikte middelen. Het zal waarschijnlijk allemaal gekalibreerd worden voor de definitieve versie, dus ik heb niet veel gewicht gegeven. Ik ontdekte dat het blokkeren van fps bij 60 de beste oplossing is voor consistentie in prestaties.

De game wordt uitgebracht op XNUMX september op alle platforms en op 5 november op Stadia. Moet Ary and the Secret of Seasons met opwinding, angst en hype bekeken worden? Het kan het eerste grote avontuur blijken te zijn voor een minder ervaren speler, een prettig intermezzo voor vele anderen. Op de neus zou ik zeggen dat je op Switch het publiek zult vinden dat het meest geïnteresseerd is in een spel van dit type.