Square Enix rapporteerde aanzienlijke verliezen als gevolg van de slechte resultaten van de twee interne teams Tokyo RPG Factory en Studio Istolia. Wat ging er mis?

De twee aanvullende ontwikkelingsstudies, die zijn opgezet om projecten te creëren die meer verband houden met de klassieke canons van de JRPG, zijn er niet in geslaagd om een ​​deel van het publiek voldoende te verdelen om winst te behalen. Ondanks de titels ontwikkeld door Tokyo RPG Factory (Ik ben Setsuna, Lost Sphear en Oninaki) werden gekenmerkt door bescheiden budgetten, waardoor Square Enix een nettoverlies van 54,33 miljoen yen (ongeveer 1,2 miljoen euro).

Erger nog, het lot raakte studio Istolia die, ondanks de aankondiging van Project Prelude Rune geregisseerd door Hideo Baba (producent van de Tales of series), zijn deuren moest sluiten na verlies van 592,02 miljoen yen (4,7 miljoen euro) vorig jaar.

Ondanks de eisen van miljoenen gamers, lijkt het erop dat er niet veel ruimte meer op de markt is voor old school JRPG's. Wat denk jij ervan?