Il Overleven Horror het is een genre dat in de loop der jaren en met de vooruitgang van technologieën talloze veranderingen heeft ondergaan. Gekwelde zielen wordt voorgesteld als een nieuwe titel gebaseerd op de klassieke formule van het genre. De inspiratie komt rechtstreeks van de verschillende Resident Evil, Silent Hill e Alone in the Dark. Vaste camera en perspectiefspel.

Terwijl ze de verdwijning van een tweeling in Winterlake onderzoekt, gebeurt er iets vreselijks met Caroline Walker. Midden in de nacht wakker worden, naakt in een badkuip, gevangen door wat medische apparatuur, moet Caroline vechten voor haar leven terwijl ze de gangen verkent van een verlaten gebouw dat is omgevormd tot een ziekenhuis.

Ontwikkeld door de Londense jongens van PQube, wordt Tormented Souls gelanceerd op Nintendo Switch, Steam, PlayStation 4 en Xbox One in de 2021.