Il Overleven Horror het is een genre dat in de loop der jaren talloze veranderingen heeft ondergaan en met de vooruitgang van technologieën. Gekwelde zielen wordt voorgesteld als een nieuwe titel op basis van de klassieke formule van het genre. De inspiratie komt rechtstreeks van de verschillende Resident Evil, Silent Hill e Alone in the Dark. Vaste camera en perspectiefspel.

Terwijl ze de verdwijning van een tweeling in Winterlake onderzoekt, gebeurt er iets vreselijks met Caroline Walker. Midden in de nacht wakker worden, naakt in een badkuip, gevangen door wat medische apparatuur, moet Caroline vechten voor haar leven terwijl ze de gangen verkent van een verlaten gebouw dat is omgevormd tot een ziekenhuis.

Tormented Souls is ontwikkeld door de Londense jongens van PQube en wordt gelanceerd op Nintendo Switch, Steam, PlayStation 4 en Xbox One in 2021.