Ondanks een lange testperiode is het noch Microsoft noch Google gelukt om Apple te overtuigen. In een recente verklaring a Business Insiderbevestigde een bedrijfsvertegenwoordiger dat iOS-apparaten ondersteunen Project xCloud en Google Stadia niet. Dus als je de wereld van streaming gaming wilt betreden, moet je noodzakelijkerwijs een Android aanschaffen.

De reden achter deze weigering is de onmogelijkheid voor deze diensten om het beleid van de Amerikaanse multinational te respecteren. Apple vereist dat elk spel dat op hun apparaten wordt uitgebracht, wordt beoordeeld en bewezen dat het "klanten beschermt en een transparante en eerlijke ontwikkelomgeving biedt". Aangezien xCloud en Stadia volledige bibliotheken bevatten met tientallen titels die meteen beschikbaar zijn, kan dit type controle niet worden gegarandeerd.

Deze vorm van sluiting heeft de aandacht getrokken kritiek op Tim Sweeney, de CEO van Epic Games. De man was verhuisd kritiek op het marktmonopolie al in juli mobiel en beweert nu dat het beleid van Apple de opkomst van ecosystemen op basis van delen en platformonafhankelijk verhindert. Streaming gaming heeft echter veel potentie: wie weet of Apple in de toekomst vast zal houden aan zijn idealen of, of misschien, zal van gedachten veranderen.