Horizon Zero DawnEen paar uur na de lancering op pc van Horizon Zero Dawn, de langverwachte analyse van Digital Foundry, nu een echt referentiepunt wat betreft het onderzoek van de technische sector van videogames. En, met een kleine verrassing, het resultaat is dat van een grote insufficiëntie.

Bij het technische onderzoek uitgevoerd door Alex Battaglia met bijgewerkte stuurprogramma's en aangebrachte patch op dag één, worden verschillende kritieke punten benadrukt in de pc-versie van de Guerrilla Games-titel. In feite lijken de tekortkomingen vanuit het oogpunt van de details van de texturen en de stabiliteit van de framesnelheid duidelijk, met vrij ernstige stotterproblemen en, bij sommige GPU's, prestaties die instorten tot onder die van PS4. Om het plaatje compleet te maken, duiken er nog meer problemen op bij het gebruik van het venster zonder randen en een V-Sync die niet goed lijkt te werken.

Voor de pc-versie van Horizon Zero Dawn komt daarom een ​​duidelijke en onverwachte lei (ook al waren er tijdens de beoordeling al enkele kritische punten naar voren gekomen), vooral gezien de uitstekende resultaten behaald door het porteren van Death Stranding, die hetzelfde gebruikt Decima Engine door Guerrilla Games.

Horizon Zero Dawn zal beschikbaar zijn vanaf 7 augustus om 17 uur su Stoom ed Epic Games Store. Het komt op pc aan in zijn complete editie, die ook de DLC bevat "The Frozen Wilds".