Animal Crossing: New Horizons vertoont geen tekenen van het stoppen van zijn zoektocht naar succes. In Japan werd het de derde best verkochte game ooit.

met meer dan 7.150.000 exemplaren verkocht op Japans grondgebied, overtreft het nieuwe hoofdstuk van de saga die op de Nintendo 64 is geboren het dertigjarige verkooprecord van Super Mario Bros, waarmee het zichzelf op de derde plaats op het podium van best verkochte titels ooit in Japan. Hieronder zie je de top 20:

We kunnen zien hoe de meeste games in de ranglijst titels zijn die zijn gemaakt of op Nintendo-consoles zijn beland en hoe, zonder verrassing, de twee best verkochte titels twee hoofdstukken van het merk Pokémon zijn. Pokémon Gold / Silver bekleedt in feite de tweede positie sinds 1999, maar New Horizons zou deze in de loop van de maanden kunnen overschrijven gezien het kleine verschil in verkoop. Het zal veel moeilijker worden om Pokémon Red / Green / Blue te onttronen, die met meer dan 10.000.000 verkochte exemplaren de best verkochte videogame in het land van de Rijzende Zon blijft.

Wat vind je van deze classificatie? Zal Animal Crossing: New Horizons nog hoger kunnen klimmen?