Halo OneindigHalo Oneindig, zoals al kort werd verwacht in enkele eerdere verklaringen van 343 Industries, het zal geen klassieke open wereld hebben, maar de speler kan terugkeren om eerdere delen van het spel te bezoeken.

Het nieuws komt uit een rapport van Destructoid, die de woorden van de associate creative director opnieuw lanceert, Paul Crocker:

“[Halo Infinite, red.] Het speelt zich af in een uitgestrekte en uitgestrekte wereld. We hebben een verhaallijn die je er doorheen leidt en die sommige gebieden daadwerkelijk ontgrendelt. Maar naarmate u verder gaat, heeft u de mogelijkheid om terug te gaan en het op uw gemak te verkennen. Er valt veel te ontdekken in de gamewereld ”.

Verdere details werden verstrekt door Jerry Hook, hoofd ontwerp bij Halo Infinite, die uitlegde hoe deze structuur de evolutie van de uitrusting van Master Chief tijdens het avontuur beïnvloedt:

'Chef, terwijl hij de ring verkent, zal hij nieuwe uitrusting vinden. Hij zal altijd verschillende manieren vinden om het te verbeteren. En het is niet alleen een kwestie van macht, maar ook van opties voor de speler. We willen ervoor zorgen dat spelers de mogelijkheid hebben om verder te gaan op de manier waarop ze het spel willen spelen. "

Hook's woorden suggereren een backtracking was voornamelijk gericht op het herstellen van wapens en uitrusting die de speler aanvankelijk tijdens zijn eerste pass miste, waarschijnlijk functioneel om een ​​grotere verscheidenheid aan mogelijke benaderingen voor de volgende gebieden van de spelwereld te verkrijgen.