Othercide is het nieuwste werk van Lightbulb Crew en het is een spel roguelite turn-based tacticus, met een heel bijzondere esthetiek en stijl, in staat om het te onderscheiden van de massa. Ik zou het ook bijna een tactische horror kunnen noemen tactisch-grimdark, veel meer dan Mehcanicus.

Maar je leeft niet alleen van esthetiek in de wereld van videogames, je hebt ook wat flab nodig en Othercide implementeert veel innovatieve oplossingen in het genre. Sommige zijn succesvoller dan andere, maar laten we in orde gaan.

Beslis anders Codex
De Codex bevat ook veel informatie over het gedrag van vijanden in de strijd.

Wat is de werkelijkheid?

De geschiedenis voert ons naar de ruimte-tijd ineenstorting van onze wereld. Het vlak van ons bestaan ​​is verbonden met een naburig, dat altijd probeert over te stromen om ons binnen te vallen en alles te veroveren. Sommige mensen hebben een sterke band met deze naburige dimensie en worden de uitverkorenen genoemd. Ze hebben de gave van onsterfelijkheid, maar ook de zware plicht om onze realiteit te beschermen.

Wanneer een van deze uitverkorenen als kind hard wordt geprobeerd om een ​​remedie te vinden voor een vreselijke ziekte, faalt zijn psyche en besluit hij het einde van deze wereld te maken. Om dit te voorkomen, voegen wij spelers ons bij de Moeder, de beschermer van ons plan, die haar dochters in de strijd begeleidt. Deze Dochters ze vertegenwoordigen echo's van grote krijgers die leefden, voorbestemd waren om te sterven en voor onbepaalde tijd te herrijzen.

De interface markeert de hele voortgang van het niveau heel goed. Het voelt een stuk minder verloren dan pure roguelike games.

Het uitgangspunt is intrigerend, maar de voortgang van het verhaal wordt op een introverte manier beheerd. In plaats van te worden geconfronteerd met intermezzo-scènes, tussen dialogen en kleurrijke personages, is de goede 90% van het verhaal van de game te vinden in de codex, een verslag van herinneringen uit het verleden en beschrijvingen van de vijanden die het hele verhaal naar boven halen. Een methode die misschien zijn ware potentieel verraadt, maar zeer goed is geïntegreerd in de structuur van het spel.

Begin opnieuw om door te gaan

De game wordt door sommigen omschreven als roguelike, maar ik ben meer voor interpretatie roguelite, omdat de willekeurig gegenereerde onderdelen niet belangrijk zijn. De dood het is geen echte straf en het spel kent een duidelijke progressie, hoewel je veel van je stappen moet herhalen om de conclusie te zien.

De algemene structuur is heel eenvoudig. Er zijn niveaus gestructureerd in een totaal aantal dagen, waarin het mogelijk is om missies uit te voeren met je eenheden om de middelen te verzamelen die nodig zijn om de baas te verslaan. Eenmaal verslagen, ga je naar het volgende niveau. Wat deze dynamiek anders maakt dan normaal, is het roguelite-element. De progressie in plaats van lineair is circulair. Bij het overlijden van je dochters start het spel opnieuw vanaf 0 met een nieuw geheugen, en kun je een deel van de upgrades en voortgang behouden die in de vorige run zijn verkregen.

Dit systeem leidt ertoe dat Othercide langer is dan zou moeten e het dwingt de speler om wat te slijpen, maar alles wordt op een niet bestraffende manier beheerd, aangezien het in de toekomst mogelijk is om de mogelijkheid te ontgrendelen om hele hoofdstukken over te slaan en te beginnen met je eenheden vanaf geavanceerde niveaus.

Andere beslissing Battle
De tijdlijn is de kern van de ervaring. Esthetiek is erg verdeeldheid. De instellingen zijn plat, maar de zeer onderscheidende karakters en hun eigen meisjes weten op te vallen.

Waar alle grimmige atmosfeer geconcentreerd is, is het managen van zijn eigen handvol oorlogsmeisjes. Deze kunnen niet worden genezen: er zijn geen drankjes, geen herstellende vermogens, niets. De enige manier is om een ​​andere krijger van gelijk of hoger niveau op te offeren. Elke run is dus een soort uithoudingsrace. En dit is waar je het turn-based vechtsysteem van de titel moet begrijpen.

Tijd blijft centraal staan, ook als die niet meer bestaat

Othercide heeft een turn-based initiatievenysteem, waarbij elke bondgenoot en vijand wordt weergegeven op een tijdbalk, wat perfect aangeeft wanneer ze kunnen handelen. De game richt zich op tactische tijdmanipulatie. Een van de aanvankelijke vijanden dient daarvoor als tutorial. Het is een afstandsvijand die je jager nooit rechtstreeks aanvalt, maar altijd een geladen schot gebruikt, wat de effecten laat zien tijdens het gevecht. Daarom wordt het verslaan van de vijand voordat dit gebeurt of het uitstellen van hun beurt een fundamentele tactiek.

De beschikbare klassen van de speler zijn drie en vervullen de rollen van tank, schade op afstand en schade in close combat. Hun vaardigheden passen perfect bij elkaar, en het plannen van een web van acties en reacties is de sleutel tot overleven. Als je bijvoorbeeld van tevoren weet wanneer de beurt van de tegenstander begint, kun je het reactieschot inschakelen dat de melee-aanval van een tegenstander onderbreekt. Elke tegenstander heeft dan een nauwkeurig en onveranderlijk gedrag, daarom valt het binnen de combinatorische visie van de strijdpuzzel.

Elke dochter heeft twee bronnen om in de strijd door te brengen: Actiepunten e Leven punten. Elke eenheid heeft 100 actiepunten per beurt, maar alleen de top 50 worden als nominaal beschouwd. Als je verder gaat dan 50, wordt de volgende actie naar de onderkant van de tijdlijn verplaatst. U moet weten hoe u moet balanceren wanneer u van deze dubbele dienst kunt profiteren en wanneer u zich moet inhouden. Levenspunten daarentegen worden gebruikt voor alle reactievaardigheden en zijn de kosten als percentage, dus extreem riskant zowel aan het begin van het spel als aan het einde. En als ik me herinner hoe ik je vertelde dat dochters zichzelf alleen kunnen genezen met de opoffering van een ander, zou ik zeggen dat de balans van middelen vrij duidelijk is.

Othercide - Dochters
Ze zijn mooi, allemaal met wapens van gigantische proporties tot de lichamen.

Allemaal heel leuk en interessant, maar ondersteunt Othercide dit? Een beetje ja en een beetje nee. Naarmate je krijgers een hoger niveau bereiken, worden ze heel, heel krachtig en worden ontmoetingen met normale vijanden gemakkelijker, repetitiever en een beetje saai. Bossgevechten zijn erg moeilijke pieken, waarvoor grindsessies nodig zijn en elk van hen moet een soort puzzel oplossen voordat ze worden verslagen. En de gunslinger-klasse, met het voordeel dat ze niet altijd hoeven te bewegen, is te comfortabel binnen de game-economie.

De algehele ervaring van Othercide blijft positief. Om de tactische gameplay te ondersteunen, denken we dat de technische sector, in wat ik zou kunnen definiëren het lichtste Unity-spel dat ik ooit heb gespeeld, in staat om te draaien 160 fps met gemak op mijn set-up (Intel Xeon 1650 gecombineerd met een Nvidia RTX 2060). Het geheel wordt geflankeerd door hoogwaardige animaties en een geschikte soundtrack, met een paar zeer krachtige en emotionele stukken.

De fascinatie om een ​​waifu-leger met een lief gezicht te leiden, met gevechtsstiletto's, sjaals en ogen als de enige chromen elementen in het spel, en het zien hoe ze steeds destructiever worden naarmate de run vordert, heeft zijn eigen mix van emoties die maar weinig andere games kunnen vastleggen.