Inwoner kwaad dorpResident Evil Village zou wat problemen krijgen in zijn PS5-versie. Om te onthullen was de insider Schemering Golem dat in een discussie verscheen op het bekende forum van ResetEra sprak aanvankelijk over problemen met games van derden op Playstation 5, om vervolgens te specificeren dat, in het bijzonder, de aanstootgevende titel precies het nieuwe hoofdstuk van de Capcom-saga is.

Volgens de informatie waarover de insider beschikt, zouden er enkele complicaties zijn opgetreden tijdens de ontwikkeling van de PS5-versie van de titel, die zou verschillende problemen hebben om 60 fps stabiel te houden in zowel 4k als 1080p, terwijl het werk op pc en Xbox Series X soepel verloopt.

Dusk Golem wilde erop wijzen dat de informatie die hij in zijn bezit had dateert van een tijd geleden en zo Dankzij de flexibiliteit van de RE Engine kunnen de kinderen van Capcom de spelprestaties nog steeds aanpassen, en hij gelooft niet dat dit bij de lancering technische problemen zal hebben. Zijn vermoeden is dat echter Resident Evil Village zal zichzelf presenteren met een 4K-upscaled en 60 fps op de Sony-console, terwijl het op de directe concurrent in native 4K zal draaien.