Ondanks de aanstaande komst van de nieuwe gaminggeneratie houdt Microsoft vast Xbox Game Pass centraal in haar strategie, samen met uiteraard Xbox-serie X. Het is duidelijk dat het bedrijf veel gokt op het succes van zijn abonnement, bijna evenveel als dat van zijn next-gen console. En als het aanbod al behoorlijk sappig is, met een grote catalogus met titels beschikbaar tegen redelijke prijzen, lijkt het erop dat we binnenkort een nog een goede reden om te beslissen om het te kopen.

Jeff Grub, de bekende GamesBeat-verslaggever die een geweldige nieuwsbron bleek te zijn, zei dat Microsoft "nog een goede reden zal onthullen om Xbox Game Pass te krijgen" in de komende twee / drie weken. Wat deze nieuwigheid ook is, het is helemaal niet duidelijk, maar het is al bevestigd dat we het niet in het bijzonder over videogames hebben. Het is aannemelijk dat het er een is extra functionaliteit of een opname in de service, vergelijkbaar met de recente aankondiging dat xCloud maakt deel uit van het Ultimate-abonnement.

We wachten nu op meer details over dit verhaal. Onthoud ondertussen dat a Xbox Series S-lek, en zijn presentatie kan zelfs komen binnen drie weken (volgens Grub zelf).