Nu dat de tweede uitbreiding van de titel van Remedy Entertainment zit in de pijplijn, heeft de ontwikkelaar besloten dit te vieren door een speciaal pakket aan te kondigen dat in de komende maanden beschikbaar zal zijn: Controle Ultimate Edition. Deze versie van de veelgeprezen third-person shooter bevat zowel DLC's, alle updates en content die tot nu toe zijn uitgebracht en zal ook te zien zijn op Stoom, tot grote vreugde van pc-gamers. Er is echter nog een nieuwigheid die de oude fans helaas niet zal blij maken.

Degenen die een exemplaar van Control Ultimate Edition op PlayStation 4 en Xbox One kopen, zullen dat kunnen upgrade de titel gratis naar PS5 en Series X., wanneer de volgende generatie consoles later dit jaar uitkomen. Dit aanbod, zeker intrigerend voor degenen die niet kunnen wachten om de nieuwe hardware te kopen, zal echter niet worden uitgebreid naar de huidige eigenaren van het spel. Ergo, als u al in het bezit bent van Control, geen slimme levering voor u.

Remedy heeft alle lanceringsdata voor deze editie van het werk bekendgemaakt. Hier is de voltooi de kalender:

Control Ultimate Edition bevat het basisspel, de eerste uitbreiding The Foundation, de tweede AWE DLC (Alan Wake-thema), The Expeditions eindspelmodus, Fotomodus en alle andere content die sinds de lancering is uitgebracht.