Westmark Manor Se HP Lovecraft als hij had geweten van het postume succes van zijn werken en de inspiratie die ze hebben gegeven aan verschillende auteurs verspreid over verschillende velden, zou hij waarschijnlijk beslist teleurgesteld zijn geweest door de ironie van een lot dat hem in armoede zag sterven. Aan deze afgeleide werken, min of meer succesvol, voegt hij toe Westmark Manor, een klein onafhankelijk project van Nodbrim Interactief, sterk geïnspireerd door de producties van de koning van het macabere en het oneirische. Een gedeeltelijk succesvol eerbetoon aan de schrijver, in een duister avontuur dat probeert te verweven met de wereld van puzzelspellen. Door dik en dun.

Westmark Manor"Het sterkste en oudste gevoel van de menselijke ziel is angst"

Theodore Westmark is de directeur van de plaatselijke afdeling oude geschiedenis. Een man die zijn leven wijdt aan onderzoek, met bijzondere aandacht voor de wereld van het occulte. Na een aantal jaren op zoek te zijn geweest naar de alchemistische formule die ruimte en tijd kan beheersen, vindt hij waar hij naar hunkert in Vornum, een eiland voor de kust van Noorwegen. Theodore brengt het gevonden materiaal terug naar zijn vaderland om het nauwkeuriger te kunnen bestuderen en gaat op zoek naar een manier om de vreselijke ziekte te genezen die zijn vrouw Elizabeth treft. Er gaat onvermijdelijk iets mis en hun enorme verblijfplaats verandert in een nachtmerrie, waaruit ze moeten ontsnappen.

Kortom, Westmark Manor is het klassieke geval van een spookhuis waarin onze hoofdpersoon zal moeten proberen te overleven door zichzelf te bevrijden van de gruwelen en raadsels die dit voor hem zal verschijnen. In feite, eenmaal binnen de hoofdingang, vindt de speler zichzelf met de deuren achter hem gesloten door een mechanisme dat het bezit van een vooraf bepaald aantal zegels vereist (bepaald door de moeilijkheidsgraad) en dat de hoofdpersoon herstelt door de puzzels op te lossen. het huis. De spelmechanismen zijn essentieel en vrij eenvoudig: je moet de omgeving verkennen om documenten en objecten op te halen die nuttig zijn voor het oplossen van de puzzels (die de bovengenoemde zegels bieden), terwijl je probeert de bedreigingen van het gebouw te overleven. De verkenning is geen rustige wandeling met hier en daar een paar kleine scares, maar het vereist dat de speler speciale aandacht besteedt aan het beheer van het personage. In feite heeft Theodore een mentale helderheid om rekening mee te houden, die wordt beïnvloed door min of meer negatieve herinneringen en beelden die door het huis verspreid zijn. Dit probeert op zijn beurt voortdurend deze helderheid te corrumperen, met vloeken die willekeurig worden uitgesproken en met de meest gruwelijke dreiging, vertegenwoordigd door duisternis. Helaas heeft Theodore het ergste probleem dat je in zo'n scenario kunt hebben: hij is bang in het donker. Haar enige vriend is de petroleumlantaarn waarmee ze haar pad kan verlichten, bijgestaan ​​door lucifers waarmee ze kandelaars kan aansteken en vaste lichtpunten kan creëren in de verschillende kamers van het landhuis. Naast een echte beperking van de gameplay (in het donker ziet de protagonist de objecten niet die moeten worden verzameld), verteert de duisternis de geestelijke gezondheidsbalk, waardoor we sterven van angst wanneer dit tot nul daalt. Het is dan aan de speler om te kiezen of hij het ter plekke wil laten herleven door een heel punt van helderheid uit te geven, of om de laatste save te laden. Het beheren van deze punten is de kernmechanica van de survivalhorror-kant van het spel: Naast direct respawn kunnen deze worden gebruikt om voortgang via de lessenaar op te slaan (een beetje zoals de inktlinten van Resident Evil) of worden uitgegeven bij de groteske conduit-handelaar, die deze punten inwisselt voor nuttige items zoals lucifers, drankjes of flessen kerosine. Dit alles zorgt voor een nogal interessante ervaring vanuit het oogpunt van de atmosfeer, waardoor de speler constant aan het touwtje blijft terwijl hij tussen de ene puzzel en de andere beweegt.

Al de puzzels. Omdat ondanks de genoemde kenmerken, Westmark Manor is ontegensprekelijk, in de puurste ziel van zijn gameplay, een puzzelspel. We gaan van obstakels die gemakkelijk met intuïtie kunnen worden overwonnen, over naar echte puzzels met een moeilijke oplossing, praktisch onoplosbaar zonder de juiste aanwijzingen te vinden om bijvoorbeeld een soort cijfer te decoderen. Over het algemeen zijn dit nogal interessante en aangename voorstellen om mee om te gaan, die het juiste brood voor de tanden van fans van dit soort uitdagingen bieden. Benadrukt moet ook worden dat de schaalbare moeilijkheid het mogelijk maakt om achter te laten wat de speler onoplosbaar lijkt, aangezien op basis hiervan in eerste instantie zal worden bepaald hoeveel zegels nodig zijn om de hoofddeur te openen. Men is het erover eens dat de minder patiënt met een lagere moeilijkheidsgraad kan beginnen en uitsluitend met de gemakkelijkere puzzels kan spelen, terwijl hij zich wijdt aan de voortzetting van het verhaal.

Dit is echter niet zo'n gemakkelijke uitwisseling. Als de gameplay eigenlijk best prettig is, blijkt de narratieve sector niet zo overtuigend, merkte dat hij een beetje hinkte in de buitensporige crypticiteit van zijn fasen. De korte tussenfilmpjes helpen om een ​​goede sfeer te creëren, in continuïteit met de gespeelde partijen, maar de plot is over het algemeen een beetje te verward, soms fragmentarisch. Hoewel de overlevering van het spel zich op een nogal interessante manier en met verschillende geldige ideeën laat zien, overtuigt het schrijven van het verhaal niet volledig, vooral niet in de manier waarop het wordt verteld. Het is duidelijk hoe crypticiteit goed samengaat met Lovecraftian-werken en hoe men het auteurschap van Ken Levine of Hideo Kojima niet kan verwachten van een werk van dit kaliber, maar er zou zeker iets meer kunnen worden gedaan.

Westmark ManorEen vrij oud herenhuis

Technisch gezien presenteert Westmark Manor zichzelf als een spel van het begin van het millennium, met al zijn voor- (weinig) en nadelen (veel). De grafische sector is letterlijk toe te schrijven aan die van de Playstation 2-periode en lijkt niet bepaald memorabel. Hoewel het nostalgische herinneringen kan oproepen bij degenen die toen al gamer waren, is het zeker niet ideaal om zich voor 2020 met zo'n visuele impact te presenteren. Het is waar dat het, bijgestaan ​​door de zwart-witmodus, helpt om het werk een ietwat retro-tintje te geven, maar de verdiensten eindigen hier zeker.. Zeker gezien het feit dat zelfs de animaties van het personage verre van foutloos zijn. Theodore beweegt alsof hij zijn hemd met alle krukken heeft aangetrokken en loopt alsof hij zojuist op iets ongemakkelijks bots is gaan zitten, bungelend rond het landhuis. Het is onvermijdelijk dat de gameplay een beetje wordt beïnvloed, zelfs als deze tekortkomingen, aangezien het een puur verkennend puzzelspel is, de spelervaring niet buitensporig in gevaar brengen. In plaats daarvan is een echte aanval erop de vele bugs en glitches die het spel ondermijnen, sommige erg irritant. De camera levert vooral zeer ernstige problemen op: bij gebruik van direct respawn gaat dit soms onverklaarbaar in first person over, waardoor de speler niet kan bewegen of erger, in andere gevallen vergeet hij zelfs om hem te volgen met de opname, waardoor Theodore rondrent in punten niet zichtbaar op de monitor. Om nog maar te zwijgen van de kisten en koffers met spelvoorwerpen, waardoor sleutels vaak uit de inventaris verdwijnen zonder dat de speler de schuld heeft teruggegeven. Dit zijn grove fouten die een algemene, nogal benaderende technische realisatie verergeren. Om eerlijk te zijn moet worden benadrukt dat dit een low-budget game is, voornamelijk gemaakt op de vleugels van passie voor Lovecraft en het videogamemedium, maar de speler dwingen om een ​​save opnieuw te laden vanwege technische hiaten die te wijten zijn aan ontwikkeling, blijft een nauwelijks te vergeven gebrek. zelfs op deze niveaus.

Westmark ManorVreemde fictie

Bij het beoordelen van Westmark Manor als geheel, moeten verschillende factoren zorgvuldig worden overwogen. Als de technische sector niet vlekkeloos is en de vertelling te wensen overlaat, presenteert de titel van Nodbrim Interactive zich daarentegen als een aangenaam puzzelspel dat zich afspeelt in een survivalhorror al met al mooi en met zijn verdiensten. Echter, goed uitgevoerde raadsels en een zeer karikaturale Lovecraftiaanse stijl zijn niet genoeg om een ​​product dat wordt ondermijnd door te veel problemen die aan de realisatie ervan te wijten zijn, tot een meesterwerk te verheffen. Houd er echter rekening mee dat bugs in het tijdperk van internet en digitale winkels nu een probleem zijn dat kan worden opgelost door middel van patches na de release en in dit verband moet de studie worden erkend omdat ze op het goede spoor is gebleven: sinds de dagen na de release , blijft het softwarehuis aan zijn schepsel, die regelmatig corrigerende patches vrijgeven die geleidelijk veel van de hiaten in het spel oplossen. Een werk dat zelfs na weken doorgaat, ongetwijfeld de passie van het ontwikkelingsteam voor hun werk aantonen. Concluderend blijft Westmark Manor een aanbevolen product voor spelers die zonder al te veel pretenties de interessante puzzels van een titel willen benaderen, waarbij ze enkele uren vrije tijd doorbrengen in een structuur met elementen die duidelijk knipogen naar speedruns (zoals de proceduraliteit van een deel van de voorwerpen en de speelurenteller altijd duidelijk zichtbaar als de inventaris wordt geopend). Iedereen die niet in deze beschrijving valt of niet de minste fascinatie heeft voor de werken van Lovecraft, kan zijn aandacht gemakkelijk ergens anders vestigen.