Een van de meest voorkomende praktijken die een manager van een softwarehuis - zoals in dit geval Electronic Arts - kan implementeren, is vraag investeerders om hun portefeuilles op te blazen via een simpele bonus. Na de laatste klachten van beleggersorganisaties, waaronder Zoals je zaait, veel EA-leidinggevenden guadagnare minder dan normaal in de komende maanden.

Andrew Wilson Electronic Arts

Het begon allemaal in Juni, wanneer de groep CtW Investeringsgroep stelde de CEO van Activision in twijfel Bobby Kotick, waarin staat dat de laatste verdiend te veel dollars, vooral in een tijd dat het softwarehuis klaar was om honderden werknemers te ontslaan. De groep begon toen een campagne die leidde tot een stemming om het salaris van Kotick te verlagen.

En hoewel de stemming niet het gewenste resultaat bereikte, kaatste het verhaal overal terug totdat het de aandeelhouders van EA bereikte die vorige week de snijmanoeuvre goedkeurden met een meerderheid van de 74%. Dit heeft invloed op de salarissen van de meeste leidinggevenden, inclusief Andrew Wilson: het "gezicht van het bedrijf" met een salaris van Ben 21 miljoen dollar / jaar.

In de hoop dat deze manoeuvre de hoge cijfers van EA ertoe aanzet minder gierig te zijn, heeft dit nieuws de bekende criticus zeker toegejuicht. Jim Sterling, dat keer op keer heeft geprobeerd de aandacht op deze praktijken te vestigen niet te rechtvaardigen.