Twee dagen geleden deelde 343 Industries het trieste nieuws dat de langverwachte Halo Oneindig was teruggestuurd naar de 2021, op een nog te bepalen datum. Dit, in combinatie met de talrijke kritiek op de kwaliteit van de onthullende gameplay, heeft het enthousiasme van fans van de saga verder getemperd en de bezorgdheid over de titel aangewakkerd. Er was echter eeneen andere optie die op het spel staat die uiteindelijk niet werd overwogen, en het is mogelijk dat het had kunnen doen veel meer mensen boos maken dan de vertraging.

In een toespraak in de laatste aflevering van Talking Show voor dieren, Phil Spencer onthulde dat hij en het ontwikkelingsteam de optie van verdeel Halo Infinite in meerdere delen en publiceer ze afzonderlijk om uitstel te voorkomen. Het idee werd later verworpen, omdat het geen recht zou hebben gedaan aan de titel. Hier is een fragment uit de verklaringen van de Xbox-leider:

Mijn excuses aan de fans, want ik hou er niet van om verwachtingen te scheppen en ze dan niet te bereiken. Maar ik weet zeker dat we op de lange termijn de juiste beslissing hebben genomen, zowel voor onze spelersgemeenschap als voor Halo-fans.

Halo Infinite zal in 2021 beschikbaar zijn op Xbox Series X. Terwijl de campagne wordt betaald, kan multiplayer dat zijn gratis gedownload.