Phil Spencer hij staat bekend om zijn rol binnen Microsoft, maar ook om zijn vaak genereuze woorden richting concurrenten, vooral tegen Nintendo. De relaties tussen het Japanse en het Amerikaanse bedrijf zijn uitstekend, maar de woorden van het hoofd van de Xbox-divisie verrassen altijd, waardoor we nadenken over hoeveel volwassener en rationeler mensen die in de sector werken zijn dan gewone consumenten.

Gast voor een transmissie binnen Animal Crossing: New Horizons heeft Phil Spencer inderdaad gezegd dat Nintendo dat verklaarde de laatste heeft de beste first party-titels, aangezien alle Nintendo-spellen perfect kunnen "mengen" met de hardware waarop ze draaien, waardoor unieke ervaringen worden gecreëerd.

“Wat Nintendo onderscheidt, is dat ze games, hardware en platforms als één beschouwen en ervaringen opbouwen.

Op dit gebied zijn dingen vaak niet erg succesvol en is er een zekere mate van onvoorspelbaarheid, maar Nintendo is een meester in wat het doet en ik denk dat ze de beste first party-titels in de branche hebben. Ze zijn een juweel dat we allemaal moeten beschermen. "

Echt mooie woorden die van Phil Spencer naar Nintendo, dat het Japanse bedrijf in het verleden al had geprezen. Wat denk je?