epic Games is geen onbekende om in conflict te komen met andere bedrijven, maar deze keer is ze misschien verder gegaan, in opstand tegen niets minder dan Apple en haar beleid ten aanzien van in-game aankopen. Het resultaat? Een verbod op Fortnite uit 'App Store en een ongekende rechtszaak.

Fortnite Hoofdstuk 2 Seizoen 3Het begon allemaal nadat Epic een methode had geïntroduceerd om in zijn spel te kopen V-Bucks (de bekendste munt onder 9-jarigen) en omzeil de door Apple opgelegde toeslag via de App Store-belasting. Dit resulteerde volgens Apple in een schending van de Servicevoorwaarden van de App Store en leidde tot het bovengenoemde spelverbod.

Als reactie hierop reageerde Epic Games met een reeks herhalingen al begroot: heeft allereerst gedaan rechtszaak tegen Apple en zijn beleid antitrust in een papyrus van 60 pagina; en haal het dan uit op de appel, ook vanuit het oogpunt van verkoop met een protestvideo die erg lijkt op de "1984" -reclame van Regenjas, en waarin Epic om steun vraagt ​​van zijn spelers.

En daar houdt het niet op: nu wordt Epic Games ingenomen zelfs met Google om dezelfde reden. De titel werd namelijk ook verwijderd uit de Google Play Store en de grote G kreeg dezelfde behandeling gereserveerd voor de Apple. Wat zal deze reeks evenementen brengen? Epic doet het alleen ook op mobiel Fortnite blijven distribueren op smartphones? Of zal hij een wapenstilstand afdwingen met de twee reuzen?