Fortnite ondergaat, na te zijn geëlimineerd uit de Apple App Store, dezelfde behandeling op Android. Er loopt nog een andere rechtszaak.

Na verwijdering uit de App Store vanwege een eigen betalingssysteem, dat de inkomsten dus niet met Apple zelf deelt, epic Games wordt ook bespot door Google. Fortnite is verwijderd van Android-apparaten om dezelfde reden, en dit bracht het softwarehuis ertoe om juridische stappen te ondernemen tegen de grote G. Hier is een uittreksel van de klacht:

"Als het concurrentiebeperkende gedrag van Google er niet was, zou het Android-ecosysteem kunnen voldoen aan de belofte van Google van open concurrentie, door Android-gebruikers en -ontwikkelaars concurrerende app-winkels te bieden die meer innovatie bieden tegen aanzienlijk lagere prijzen."

De rechtszaak tegen Google zal veel complexer zijn dan die tegen Apple, in feite staat het eerste bedrijf je toe apps te downloaden, zelfs buiten de Google Play Store, terwijl de tweede het monopolie heeft op zijn eigen toepassingen. Zal dit ertoe leiden dat andere digitale winkels ook actie ondernemen?

Hoe zullen deze twee rechtszaken eindigen? Blijf bij ons om erachter te komen.