Met het oog op de 35e verjaardag van Super Mario, bereidt Nintendo Switch zich voor om twee nieuwe themacontrollers te verwelkomen. Ben je klaar voor het feest?

De twee controllers zijn ontworpen door respectievelijk Hori en PowerA, een bedrijf dat al beroemd is vanwege het maken van verschillende compatibele en officieel gelicentieerde Nintendo-randapparatuur. De eerste is een pad ontworpen voor een jong publiek, zoals ontworpen voor de handen van kinderen en tieners. De controller wordt geleverd met een omhulsel met daarop Super Mario en Bowser, en zowel de toetsen als de analogen hebben een vlammende rode kleur. Het apparaat heeft geen NFC-lezer, gyroscoop en vibratie, en zal ook niet draadloos zijn, maar zal al een USB-kabel van 3 meter hebben in het pakket. Het artikel is vanaf 1 september 2020.

Het tweede artikel is daarentegen een controller van standaardformaat en is bedoeld voor degenen die met lange gamesessies te maken hebben. De pad is namelijk uitgerust met programmeerbare toetsen, jack van 3,5mm voor koptelefoons, een stroomkabel en aansluiting op de console die niet vast maar afneembaar is. Op esthetisch niveau wordt het product gekenmerkt door een rode en gele kleur, met een patroon dat doet denken aan de meest iconische elementen van de saga die gepositioneerd zijn om een ​​M te vormen.Het zal in Amerika verkrijgbaar zijn vanafl 4 september 2020.

Het is nog niet duidelijk of de producten ook in Europa zullen aankomen, maar aangezien dit items zijn van twee bedrijven die al jaren in Italië verkopen, lijkt de hypothese niet zo riskant. Ben je klaar om 35 jaar Super Mario te vieren?