Overweging van $ 192 miljoen in contanten en aandelen

Studio achter het populaire Two Dots zal de mobiele activiteiten van Take-Two verder diversifiëren en het aanbod van het bedrijf in de sector van informele, gratis te spelen games verbeteren

NEW YORK– (BUSINESS WIRE) –Take-Two Interactive Software, Inc. (NASDAQ: TTWO) heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om het particuliere Playdots, Inc. over te nemen voor $ 192 miljoen, bestaande uit $ 90 miljoen in contanten en het saldo in nieuw uitgegeven gewone aandelen Take-Two. Het contante deel zal worden gefinancierd uit de beschikbare contanten van Take-Two. Het aantal Take-Two-aandelen wordt berekend door $ 102 miljoen te delen door de gemiddelde slotkoers per aandeel op de Nasdaq Global Select Market gedurende de periode van dertig handelsdagen die eindigt op de datum drie dagen voorafgaand aan de sluitingsdatum. Bij de aankoopprijs is uitgegaan van een schuldenvrije, kasvrije onderneming met een genormaliseerd niveau van netto werkkapitaal (exclusief contanten) op het moment van afronding van de overname. De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Playdots, opgericht in 2013 en gevestigd in New York City, bouwt mobiele games met unieke en doordachte ontwerpen. De studio heeft drie mobiele hits gemaakt, Dots, twee Dots en Dots & Co., die meer dan 100 miljoen keer zijn gedownload. Ze zijn het meest bekend om Twee punten, die sinds de lancering zes jaar geleden meer dan 80 miljoen keer is gedownload en die het publiek over de hele wereld nog steeds enorm boeit. Met 2,900 inhoudsniveaus, twee Dots is geselecteerd als een Editor's Choice in zowel de Google Play Store als de Apple App Store.

Playdots wordt geleid door Nir Efrat, die in maart 2018 naar het bedrijf kwam en fungeert als Chief Executive Officer. Voorafgaand aan Playdots was Efrat Head of Franchises and Studios bij King, de maker van de alom succesvolle Candy Crush mobiele gameseries, waar hij franchises leidde zoals Heroes Farm Saga, Bubble Witch Saga, en Pet Rescue Saga. Bij King hield Efrat ook toezicht op de gamestudio's van het bedrijf in Londen, Barcelona, ​​Seattle, Berlijn en Shanghai. Hij zal Playdots en zijn ongeveer 70 werknemers blijven leiden na de afronding van de overname van het bedrijf door Take-Two. Playdots heeft een robuuste ontwikkelingspijplijn met een aantal innovatieve puzzelspellen die de komende jaren op de markt zullen komen.

"Onze overname van Playdots zal het aanbod aan mobiele games van Take-Two verder diversifiëren en versterken, met name binnen het informele, gratis te spelen segment", aldus Michael Worosz, Executive Vice President en Head of Strategy and Independent Publishing bij Take-Two. "twee Dots Het publiek blijft groeien en onder leiding van Nir zorgen de toevoeging van speurtochten, sociale klassementen en live-ops-technologie voor een betere game en een zinvolle, langdurige consumentenbetrokkenheid. We zijn erg verheugd Nir en het hele team van Playdots te verwelkomen in de Take-Two-familie en zijn enthousiast over het potentieel van hun ontwikkelingspijplijn en de positieve bijdragen op lange termijn aan ons bedrijf. "

Willkie Farr & Gallagher LLP treedt op als juridisch adviseur voor Take-Two.

Over Take-Two Interactive Software

Take-Two Interactive Software, Inc., met hoofdkantoor in New York City, is een toonaangevende ontwikkelaar, uitgever en marketeer van interactief entertainment voor consumenten over de hele wereld. We ontwikkelen en publiceren producten voornamelijk via Rockstar Games, 2K, Private Division en Social Point. Onze producten zijn ontworpen voor consolesystemen en pc's, waaronder smartphones en tablets, en worden geleverd via fysieke detailhandel, digitale download, online platforms en cloud-streamingdiensten. De gewone aandelen van het bedrijf worden openbaar verhandeld op NASDAQ onder het symbool TTWO. Bezoek onze website voor meer bedrijfs- en productinformatie http://www.take2games.com.

Alle handelsmerken en auteursrechten vervat in hun respectieve houders.

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen

De uitspraken in dit document die geen historische feiten zijn, worden beschouwd als toekomstgerichte uitspraken onder federale effectenwetten en kunnen worden geïdentificeerd door woorden als 'anticipeert', 'gelooft', 'schat', 'verwacht', 'is van plan', 'plannen', ‘Potentieel’, ‘voorspelt’, ‘projecten’, ‘zoekt’, ‘zou’, ‘zal’ of woorden met een vergelijkbare betekenis, en bevat, maar is niet beperkt tot, uitspraken over de vooruitzichten voor de toekomstige zaken en financiële prestatie. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige opvattingen van ons management en op de veronderstellingen van en de informatie die momenteel voor hen beschikbaar is, die onderhevig zijn aan inherente onzekerheden, risico's en veranderingen in omstandigheden die moeilijk te voorspellen zijn. De werkelijke uitkomsten en resultaten kunnen wezenlijk afwijken van deze toekomstgerichte verklaringen op basis van een verscheidenheid aan risico's en onzekerheden, waaronder: de onzekerheid over de impact van de COVID-19-pandemie en maatregelen die zijn genomen als reactie daarop; het effect dat maatregelen die zijn genomen om de COVID-19-pandemie te beperken, hebben op onze activiteiten, inclusief ons vermogen om onze titels en andere producten tijdig te leveren, en op de activiteiten van onze tegenpartijen, waaronder detailhandelaren en distributeurs; de effecten van de COVID-19-pandemie op de consumentenvraag en het discretionaire bestedingspatroon van onze klanten; de impact van renteverlagingen door de Federal Reserve en andere centrale banken, ook op onze kortetermijninvesteringsportefeuille; de impact van potentiële inflatie; volatiliteit van wisselkoersen van vreemde valuta; onze afhankelijkheid van sleutelpersoneel voor management en productontwikkeling; onze afhankelijkheid van onze Grand Theft Auto producten en ons vermogen om andere populaire titels te ontwikkelen; ons vermogen om de activiteiten en medewerkers van Playdots met succes te integreren; de tijdige introductie en aanzienlijke marktacceptatie van onze spellen; de mogelijkheid om aanvaardbare prijsniveaus voor onze spellen te handhaven; en risico's verbonden aan internationale operaties.

Andere belangrijke factoren en informatie zijn opgenomen in het meest recente jaarverslag van het bedrijf op formulier 10-K, inclusief de risico's die zijn samengevat in de sectie met de titel 'Risicofactoren', het meest recente kwartaalverslag van het bedrijf op formulier 10-Q en het andere periodieke rapport van het bedrijf. deponeringen bij de SEC, die kunnen worden geraadpleegd op www.take2games.com. De volgende uitspraken worden gedaan door deze waarschuwende verklaringen. Het bedrijf neemt geen verplichting op zich om forward-looking statements bij te werken, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Contacten

(Investor Relations)
Henry A. Diamond
Senior Vice President
Investor Relations & Corporate Communications
Take-Two Interactive Software, Inc.
+646 (536) 3005
Henry.Diamond@take2games.com

(Zakelijke pers)
Alan Lewis
Vice President
Bedrijfscommunicatie en public affairs
Take-Two Interactive Software, Inc.
+646 (536) 2983
Alan.Lewis@take2games.com

Bron BEDRIJFSDRAAD