De site Patelijk Apple meldde de registratie, op 6 februari van dit jaar, van een nieuw patent door Appel. Het project gaat over streaming van videogames en werd deze week openbaar gemaakt.

De volledige naam van het octrooi is "Interactieve service mogelijk maken voor cloudweergave-gaming in 5G-systemen" en zou tot doel hebben het streamen van videogames te vergemakkelijken op een vergelijkbare manier als wat al gebeurt voor andere niet-interactieve media zoals films of tv-series.

Onder vermelding van het octrooi zelf:

“De game wordt opgeslagen, uitgevoerd en weergegeven op een externe server en vervolgens naar het apparaat gestreamd. Hierdoor kan de gebruiker van het spel genieten, ongeacht de specificaties van zijn apparaat, aangezien het de server is die wordt geladen voor opslag, uitvoering en weergave.

De bedieningselementen worden vanaf het apparaat van de gebruiker naar de server gestuurd, die ze opslaat en vervolgens naar het spel stuurt. Bestaande 5G-systemen zijn niet in staat om op een efficiënte manier videogameprocessen op afstand te ondersteunen."

Het patent gaat dan in op zeer technische details, met een taal die moeilijk te begrijpen is voor niet-experts. Als u meer wilt weten over Patently, is Apple beschikbaar het gehele octrooi. 

Apple lijkt daarom bereid zijn aanwezigheid in de wereld van videogames te vergroten. Dit octrooi zou ook het besluit om Stadia en xCloud niet te ondersteunen op iOS-apparaten.