Het was het jaar 2004 waarin en EA de rechten hadden om deze om te zetten de filmtrilogie van Signeer degli Anelli van het grote scherm tot videogames. Het resultaat was The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth, een uitstekend real-time strategiespel. Kort daarna keerden de rechten echter terug naar Warner Bros, waardoor de serie wordt veroordeeld tot de helse cirkel van games zonder rechten.

Veertien jaar later, een groep fans besloot de titel een nieuw leven te geven. Het project dat de naam draagt ​​van De strijd om Midden-aarde: opnieuw gesmeed, werd aangekondigd in 2018 en plant een totale remake van de videogame in Unreal Engine 4. Een paar dagen geleden kwam een ​​video van meer dan een kwartier als een verrassing die de voortgang van het project liet zien.

Vanwege de eerder genoemde rechtenkwesties is het praktisch onmogelijk om het originele spel te vinden. En zelfs als u een kopie heeft, is het net zo moeilijk om deze op een moderne pc uit te voeren. Maar The Battle for Middle-earth: Reforged heeft niet alleen als doel om de titel weer beschikbaar te maken, maar ook om breng grafische verbeteringen aan en voeg nieuwe mechanica toe. Op Officiële site van het project vind je alle details, evenals de lijst met mensen die aan het geremasterde werken.