Vijf nachten bij Freddie's is een titel die de afgelopen jaren symbool stond voor de hernieuwde belangstelling van het publiek horror genre, maar het is ook een bewijs van de toewijding en passie van de maker Scott Cawthon, dat erin slaagde om in een paar jaar vervolg na vervolg te schieten, met Five Nights at Freddy's AR: Special Delivery als het laatste vrijgegeven hoofdstuk. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Cawthon zelf besloten om het veld op te gaan om zijn fans een handje te helpen en het initiatief te starten Fazbear Fanverse.

Door dit "programma verbondenheid ", Cawthon zal actief samenwerken met 5 amateurontwikkelaars, financiering van de projecten die verband houden met zijn IP. Dit type ondersteuning omvat niet alleen een beetje hulp voor de pc-release hiervan fangame, maar ook het geld dat nodig is om aan het porten naar console.

Kortom, in tegenstelling tot iemand andersGing Cawthon in een gezonde modus door zijn gemeenschap steun te bieden rond de animatronics die zijn helse pizzeria achtervolgen.