Wat begon als een diplomatiek incident tussen Epic Games en Apple verandert langzaam in een echte guerra aperta, tussen verklaringen en pijlen. Vorige week heeft het moederbedrijf van iOS Fortnite verwijderd uit de App Store nadat de ontwikkelaar de regels voor microtransacties heeft overtreden. Epic reageerde met een zeer directe protestvideo en kondigde het begin aan van de "strijd tegen monopolie" en Apple aanklagen voor de onrechtvaardige annulering van de populaire Battle Royale. Vanaf dat moment was het een continue vraag en antwoord, waar hij ook bij kwam Google, tot het ultimatum een ​​paar dagen geleden.

In reactie op de aanklacht vertelde Apple dat aan Epic Games op 28 augustus zouden alle ontwikkelingsaccounts die aan het bedrijf waren toegewezen, worden geannuleerd, waardoor ze niet verder konden werken op iOS en ook op Mac Een grote klap waarop de ontwikkelaar reageerde door een tijdelijk straatverbod te vragen om te voorkomen dat de tegenstander dit proces zou uitvoeren. Vandaag kwam de reactie van Apple, die het openlijk in een verklaring verklaarde te zijn beschikbaar om alles in te trekken als Epic Games "de ramp oplost". Hier is een fragment:

"De overeenkomsten tussen Epic Games en Apple wijzen er expliciet op dat als een app-ontwikkelaar de App Store-voorschriften of licenties voor ontwikkeltools overtreedt - die beide gelijkelijk worden toegepast op alle ontwikkelingsprojecten, groot en klein - Apple hij zou stoppen met werken met dat bedrijf. Ontwikkelaars die Apple voor de gek willen houden, zoals Epic in dit geval probeerde te doen, zullen worden beëindigd. '

Bovendien beschouwt de Amerikaanse multinational in hetzelfde document het tijdelijke huisverbod "zinloos", met het argument dat een dergelijk instrument "bestaat om onherstelbare schade te herstellen, niet om zelf toegebrachte en gemakkelijk op te lossen verwondingen". Dat is ook beloofd Fortnite zal weer beschikbaar zijn in de iOS App Store als Epic Games deze mogelijkheid accepteert om terug te gaan en trek de update die het drama veroorzaakte in. Dit alles zonder tussenkomst van advocaten of rechtbanken.

Fortnite Apple Epic Games App Store-rechtszaak

Maar daar eindigt het verhaal niet. Een ander debat brak uit op Twitter, een met de CEO van Epic Games, Tim Sweeney, en Apple's vice-president van wereldwijde marketing, Philip W. Schiller.

Volgens wat werd verklaard door de laatste, Epic Games zou hebben geprobeerd een "speciale deal" met Apple te sluiten om Fortnite in staat te stellen microtransactieregels te omzeilen en rechtstreekse betalingen aan de ontwikkelaar toe te staan. Sweeney antwoordde vervolgens op deze verklaring door te specificeren dat zijn verzoek ook geldt voor alle andere ontwikkelaars, en voegde ook een screenshot toe van de e-mail die u hieronder kunt vinden. De man beschuldigt Schiller ervan het publiek "verkeerd te informeren" en proberen een slecht licht te werpen op Epic Games.

Kortom, het conflict blijft verhit. Sommige merken zoals Spotify zijn al begonnen partij te kiezen, sommige ter ondersteuning van Epic's oorlog tegen het monopolie en anderen naast Apple om aan te klagen wat tenslotte een schending van de overeenkomsten is. Het is niet duidelijk wat de uitkomsten van deze diplomatieke en juridische strijd kunnen zijn, maar één ding is zeker: als een ontmoetingspunt niet wordt bereikt, een van deze twee reuzen zal grote gevolgen hebben. Misschien zelfs op de lange termijn.