Microsoft Flight Simulator Ik heb het gemist. Ik heb een aantal van de oude hoofdstukken van de serie lange tijd gespeeld om het helemaal te vergeten, in ieder geval tot vorig jaar. Verrassend genoeg wordt na meer dan tien jaar afwezigheid een nieuw hoofdstuk van de serie aangekondigd, waarvan de naam niet wordt gevolgd door een nummer, alsof het een nieuw begin markeert. En na het een aantal uur geprobeerd te hebben, kan ik je met zekerheid zeggen dat dit niet alleen een nieuw hoofdstuk in de serie is, maar een echte mijlpaal in het genre, evenals de eerste echt next-gen game. Doe je gordel om, blijf zitten en geniet van de rit. Nooduitgangen zijn hier, hier en daar enzovoort. Rook niet en sluit de deur voor u.

Ik neem meteen een last van mijn schouders door één ding te benadrukken: met Microsoft Flight Simulator we kunnen tegelijkertijd spreken van een videogame en een simulator. Ik zal het uitleggen. De titel is perfect te genieten door min of meer alle soorten spelers die aan het lezen zijn. Aan het begin van de titel wordt een keuze gegeven met betrekking tot de "moeilijkheidsgraad" van onze vluchten. We gaan daarom uit van de laagste, wat ervoor zorgt dat onze vluchten alle mogelijke actieve hulpmiddelen hebben, waardoor het eigenlijk meer arcade is en dus in wezen meer een videogame. Tegelijkertijd worden bij de maximale moeilijkheidsgraad alle hulpmiddelen gedeactiveerd, waardoor een perfect gevoel van realiteit terugkeert, en vervolgens neigt naar de kale en ruwe simulatie. In hemelsnaam: ik ben geen piloot, ik weet niet hoe waar het is en hoeveel het is aangepast om beter aan de behoeften van de spelers te voldoen, maar deze titels zijn nog steeds ook gebruikt door piloten echt als training. In dit alles bedoel ik met 'spelers' ook al diegenen die graag urenlang in de vlucht blijven, van het uitzicht genieten, naar de instrumenten kijken, ervoor zorgen dat alles volgens plan verloopt en dat vertrek en landing niets meer zijn dan integraal onderdeel van de dag. Als alleen de gedachte je verveelt ... Ik zeg je dat je het toch moet proberen, het staat sowieso op de GamePass, maar je zult waarschijnlijk niet verder gaan dan de tutorial.

En laten we hierover praten zelfstudie om vervolgens deel te nemen aan het eigenlijke spel. helaas dit element is erg verwaarloosd. De magere lessen leren heel weinig elementen die extreem basaal en alleen nuttig zijn als je een propellervliegtuig bestuurt. Als je wilt proberen een motorvliegtuig te besturen, kom je direct in botsing met een reeks hendels, knoppen, acties en regels die in het minst niet worden uitgelegd en die je daarom dwingen om zelfstandig in te lezen voor het geval je er volop van wilt genieten. Ja, je moet studeren als je in realistische modus wilt vliegen! Het spel ondersteunt verschillende invoersystemen zoals toetsenbord en muis, controllers en joysticks. Als je met verminderde moeilijkheidsgraad vliegt, raad ik je ten zeerste aan om een ​​combinatie van de eerste twee te gebruiken. Met de controller bestuur je (slecht) het vliegtuig terwijl je met het toetsenbord snel een reeks commando's gebruikt. Vrijwel elke toets, inclusief het numerieke toetsenbord, krijgt een snelkoppeling toegewezen en het softwarebedrijf heeft hard gewerkt om alles maximaal bruikbaar te maken. Het is duidelijk dat de beste oplossing is dat van gebruik de joystick samen met het toetsenbord: gevoeligheid komt veel ten goede. Mocht u interesse hebben om te kopen neem dan een kijkje bij officiële site over compatibiliteit.

Helaas Microsoft Flight Simulator stelt niet voor - nog steeds - elk carriere modus of soortgelijk, evenals het gebruik van andere dan de voorgestelde luchtvaartuigen. Het is mogelijk om een ​​aantal specifieke activiteiten aan te pakken, zoals landingsuitdagingen, die ons in verschillende delen van de wereld werpen om op kleine onverharde wegen of in gevaarlijke omstandigheden te landen. Het is ook mogelijk om te spelen rondvluchten zelfs enkele uren lang, gelukkig met enkele stops onderweg. De koningin-modus blijft die van de vrije vlieg, waarin we alles beslissen. Luchthaven en start- en landingsbaan van vertrek en aankomst, vluchtomstandigheden, te gebruiken vliegtuigen, dit is waar het spel het beste uitkomt. Je kunt ook het realtime weer instellen, wat uiteraard een constante internetverbinding vereist, evenals echt luchtverkeer, zodat je ook andere spelers in de vlucht kunt zien. Mocht je je vervelen tijdens de vlucht, dan kun je gemakkelijk pauzeren en alle mogelijke instellingen wijzigen. Ben je het zat om een ​​mooie heldere lucht te hebben? Zet een storm en harde wind, of sneeuw, of vlieg 's nachts, je kunt doen wat je wilt.

En dit alles wordt ondersteund door het afschuwelijke werk van de jongens van Asobo Studio. De hele wereld wordt dankzij Bing-kaarten, evenals alle 37.000 luchthavens en de werking van het spel is ook toegestaan ​​door Azure cloud-streaming voor weergave, waardoor een effect wordt geretourneerd dat nog nooit zo dicht bij de realiteit staat en dat geen toekomstig werk vereist, aangezien de Bing-kaarten worden bijgewerkt wat er in de titel staat, wordt ook bijgewerkt. In sommige situaties is het praktisch niet van de werkelijkheid te onderscheiden, met bomen en water die meebewegen met de wind en met bewegende auto's in de stad: ik kan niet wachten tot volledige VR-ondersteuning arriveert! Dit alles vereist ook een respectabele pc. Met een i7-9770K, A 2080 e 16GB RAM ho avuto verschillende problemen bij het uitvoeren van het op 2560x1080 met alles aan Ultra, Ik moest een aantal compromissen sluiten en, ondanks alles, is het niet ongebruikelijk dat zowel de CPU als de GPU lange tijd naar 100% gaan, maar ik slaagde erin om de 60 fps perfect te houden, meer dan een paar sporadische crash. Bovendien is het gebruik van een SSD ook fundamenteel om lange laadtijden te verbeteren en ook betere in-game prestaties te zien.

Il gioco is naar voren gekomen Stoom e Microsoft Store (er is nog geen Xbox-versie-informatie) het 18 augustus in drie verschillende versies: standaard, ook beschikbaar in de GamePass, met 20 vliegtuigen en 30 luchthavens met de hand gemaakt door het ontwikkelingsteam; Daar De luxe, vanaf 89,99 €, met vijf andere vliegtuigen en luchthavens en tot slot de Premium Deluxe, vanaf 119,99 €, met alle inhoud van de Deluxe en vijf andere vliegtuigen en luchthavens. Het softwarehuis heeft al beloofd andere inhoud te implementeren, waarvan sommige al (tegen betaling) in de winkel beschikbaar zijn en met een mogelijke en toekomstige komst van de mods heeft Microsoft Flight Simulator een bijna oneindig leven voor de boeg.