De controverse rond Apple en Epic Games is een onophoudelijk duwen en trekken tussen bedreigingen, kosten e hij plaagde. Het verhaal is echter gekoppeld aanUnreal Engine niet alleen het Tim Sweeney softwarehuis, maar ook Microsoft, al in het verleden gefrustreerd door het strakke beleid vanApp Store.

Volgens een tweet van de Xbox-baas Phil Spencer, heeft het bedrijf Redmond een rechtszaak aangespannen in het voordeel van Epic, met de vraag aan de gigant uit Cupertino om de SDK van Apple voor de Unreal Engine te blijven ondersteunen. De reden wordt snel gezegd: Mobiele kracht, vertrouwt het draagbare hoofdstuk van de racetitel van Microsoft op Unreal Engine en het gebrek aan iOS-ondersteuning voor de engine zou duizenden spelers uitsluiten een mogelijke update.

Het verhaal is nu een dodelijke driehoek: Apple zal nu zowel Epic als Microsoft de adem inhouden iCollo, om nog maar te zwijgen van de andere ontwikkelaars die mogelijk het platform verlaten. Hoe eindigt het verhaal?