Hoe krachtig uw gaming-pc ook is, het is zeer waarschijnlijk dat u nog steeds niet in staat zult zijn om 60 fps te halen op Microsoft Flight Simulator in High of Ultra graphics. Maar maak je geen zorgen over het upgraden of kopen van nieuwe componenten: de nieuwe vluchtsimulator heeft zelfs de beste setups ter wereld op de proef gesteld, zo erg zelfs dat John Papadopoulos di DSOGaming, na lang zoeken, kwam hij tot een bittere conclusie. Blijkbaar, geen enkele bestaande CPU kan stabiele prestaties behouden als u de afbeeldingen hierboven instelt op Medium.

In zijn artikel meldde Papadopoulos:

Deze game is momenteel een van de duurste op pc, een werk dat echt een nieuwe generatie CPU nodig heeft om zijn maximale potentieel te bereiken.

Het lijkt er daarom op dat Microsoft Flight Simulator de situatie emuleert die jaren geleden door Crysis is gecreëerd. Door de resolutie in te stellen op 1440p, blijft de framerate schommelen tussen 30 en 50 fps op een van de beste en duurste setups die de huidige generatie te bieden heeft, waarvan de totale waarde meer dan $ 3.000 bedraagt. Papadopoulos stelt dat met forse kosten en overklokken wellicht een bevredigend resultaat behaald kan worden, maar het is zeker geen investering die velen zich kunnen veroorloven.

Het is tijd om het gezegde "Kan Crysis rennen?" en Microsoft Flight Simulator gaan gebruiken als laatste test voor pc's? Het antwoord lijkt ja te zijn. Tenzij Crysis geremasterd zal er niets over te zeggen hebben. In de tussentijd kunt u een kijkje nemen bij de onze recensie van de fascinerende vluchtsimulator.