Alsof de hitte van deze verzengende zomer niet genoeg was, The Pokémon Company heeft ervoor gekozen om de harten en decks van de spelers van de Pokémon Trading Card Game nog meer in vuur en vlam te zetten en publiceert op 14 augustus de derde verwachte uitbreiding gewijd aan de achtste generatie pocketmonsters, Donkere vlammen.

De set blijft het pad volgen dat is gemarkeerd door de eerste twee uitbreidingen van het tijdperk van Zwaard en schild, met 14 Pokémon V en 7 krachtige Pokémon VMAX in de metagame, klaar om een ​​frisse wind te blazen naar min of meer competitieve decks.

Dark Flames introduceert voor het eerst ook de legendarische Pokémon Eternatus in het Trading Card Game, een V-kaart eraan toewijden, en ook een VMAX-formulier. Naast Eternatus bevat de uitbreiding voor het eerst de prachtige vormen op Pokémon-kaarten Gigamax door Charizard, Grimmsnarl en Butterfree.

Wat de reglement van het kaartspel blijven de innovaties die zijn geïntroduceerd door de eerste uitbreiding van Spada en Scudo, die afgelopen februari werd uitgebracht, ongewijzigd. Dit betekent dat het uithoudingsvermogen van een Pokémon je in staat stelt om 30 punten minder schade te ontvangen in plaats van 20, de Pokémon V in plaats daarvan, vergelijkbaar met die GX, laat de tegenstander toe om twee kaarten Beloning eenmaal verslagen, terwijl de VMAX-versies, gezien het hoge aantal HP, de moeite waard zijn schoonheid van drie kaarten Prijs.

Nu ik me omdraai om te zien wat de resultaten zijn van mijn uitpakken, moet ik toegeven dat het geluk mij vrij genereus was. Het geluk heeft me inderdaad gezegend met de volledige art holo-versie van Kaboe, mijn favoriete sportschoolleider in de regio Galar (jammer dat hij niet ook zijn Centiscorch VMAX heeft gevonden), weergegeven op een trainerkaart die alleen tot 8 kaarten als onze actieve Pokémon de enige is die we bezitten.

Als Pokémon V vond ik in plaats daarvan de gloednieuwe Slowbro van Galar, dat onlangs zijn intrede deed in de achtste generatie met de DLC "The lonely island of armor", en daarom wordt vertegenwoordigd in Donkere vlammen met zijn eerste speciale kaart. Deze gevaarlijke Slowbro kan erg vervelend zijn voor onze tegenstander, gezien zijn bekwaamheid Download Giftig stelt je in staat om de actieve Pokémon van je tegenstander vergiftigd te laten zonder kosten van energie of iets anders.

Ze zijn waarschijnlijk ook van concurrentiebelang drie nieuwe speciale energieën geïntroduceerd in Dark Flames: Warmte-energie, verborgen energie e De krachtige energie. Deze ongewone dingen tellen niet alleen als vuur, duisternis en kleurloos, maar leveren ook goden bonus niet te onderschatten voor de Pokémon waaraan ze zijn toegewezen, vooral die duisternis, die de terugtrekkingskosten van de Pokémon in kwestie terugzet, een zeer veelzijdige vaardigheid in competitief spel.

Andere opmerkelijke kaarten in deze uitbreiding zijn ongetwijfeld depluimveehouder e Aandacht voor de Pokémon-fokker. Deze Help-kaarten zijn daarom alleen bruikbaar een volta per ploeg, zorgt voor werkelijk opmerkelijke voordelen als het op het juiste moment wordt gebruikt. De imker, bijvoorbeeld, staat onze actieve Pokémon toe om een ​​vrije handel uit te voeren met een van de banken, naast het feit dat we de schoonheid van drie kaarten. Met Pokémon Breeders kun je daarentegen niet één, maar goed evolueren twee van onze Pokémon door rechtstreeks vanaf het dek naar de volgende fasen te zoeken om ze in het spel te brengen. Deze wonderbaarlijke kaart is ook in beide verkrijgbaar Volledige Art dat Zeldzaam geheim binnen Fiamme Oscure, alternatieve zeldzaamheden die zeker een uitstekende waarde zullen blijven voor verzamelaars. Het enige minpunt van deze Trainer is dat het niet mogelijk is om de kaart te gebruiken tijdens onze eerste beurt of op een Pokémon die net het veld is betreden, beperkingen die nodig zijn om te voorkomen dat deze Help te veel is overmeesterd.

Last but not least, laat ik je achter met de prachtige holo-versie van Milotic te zien in Dark Flames. Zoals de beschrijving van de kaart ook aangeeft, is de schoonheid van deze Pokémon ongeëvenaard, en deze versie, ontworpen door Akira Egawa, is volkomen een kandidaat om een ​​van de absoluut het mooiste kunstwerk van de hele set.