We zijn nu dicht bij de komst van de nieuwe generatie videogames, met Xbox-serie X om de hoek e PlayStation 5 niet veel verder. De komst van de nieuwe consoles gaat gepaard met nieuwe standaarden voor gaming, zoals 4K-graphics, instant uploads en andere innovaties voor de industrie en gamers. Op dit punt je vraagt ​​je af of Nintendo plannen heeft voor de volgende generatie, aangezien Nintendo Switch geen van de functies heeft die zijn beloofd door Microsoft en Sony. Het lijkt erop dat het Japanse bedrijf eigenlijk iets van plan is: een nieuw, krachtiger en bijgewerkt model van hun populaire console.

De geruchten over een nieuwe editie van de "next-gen" Nintendo Switch zijn al een tijdje verspreid, en in de afgelopen uren is er een verdere bevestiging gekomen van Takashi Mochizuki, bekende auteur van artikelen over Bloomberg. Volgens rapporten, het model het zal hoogstwaarschijnlijk ondersteuning bieden voor 4K-graphics en meer rekenkracht. Het zal de Xbox Series X of PlayStation 5 zeker niet overtreffen qua prestaties, maar het zal Nintendo in ieder geval in staat stellen een plaats te veroveren in de nieuwe generatie gaming. Als deze geruchten waar blijken te zijn, we kunnen de lancering van Switch 2.0 in 2021 verwachten. We wachten op officiële bevestiging van de grote 'N'.